havadurum

Güzelyalı mercek altında

Çanakkale`de geçtiğimiz haftalarda etkili olan yağışlarla toprak kayması devam eden Güzelyalı`daki sondaj faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi. Çanakkale Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre önümüzdeki aylarda sonuçlanacak çalışma kapsamında Güzelyalı`daki kayma yaşanan bölgede düzenli aralıklarla izlemelerin devam ettiğine vurgu yapıldı.

918
Çanakkale`de viyadüğün ardından Güzelyalı`da da 2 yıl önce heyelan tehlikesi devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son yağışlarla birlikte tekrar çatlaklar meydana gelen Güzelyalı Köyü`nde Çanakkale Belediyesi ve ÇOMÜ işbirliğindeki çalışmaların devam ettiği bildirildi. Güzelyalı girişinde konut alanı bölgesinde yaşanan kaymalar, vatandaşları tedirgin ederken, konunun yetkililerce takip edildiğine vurgu yapıldı. Çanakkale Belediyesi`nden yapılan açıklamada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri Öğretim Elemanları ile imzalanmış olan protokol çerçevesinde Jandarma ile Karayolları Kampı arasında heyelandan etkilenmiş olan alanda jeofizik çalışmalarının tamamlandığı, sondaj faaliyetlerinin ise devam ettiği bildirildi.
 
 
Raporlar hazırlanıyor
Bu çalışmalar kapsamında ilgili alanda 6 adet sondaj kuyusuna inklinometre boruları yerleştirildiği ifade edilerek, “En az 1 yıl boyunca düzenli aralıklar ile yapılacak olan ölçümler sonucunda heyelanın yönü, hızı ve kayma derinliği tespit edilmeye çalışılacaktır” denildi. Düzenli aralıklarla yapılan ölçümlerin raporlandığı, çalışma tamamlandığında ise ilgili raporlar doğrulutsunda iyileştirme önerilerinin getirileceği ifade edildi.
Paylaş