Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yenilikçi İş Birliği

Uluslararası alanlarda etkinlikler, canlı şovlar ve dijital enstalasyonlar için video mapping, hologram, mocap, VR/AR/XR gibi son teknolojileri kullanarak sürükleyici deneyimler yaratan ödüllü dijital sanat stüdyosu İllusionist ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasında önemli bir eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

230

İllusionist’in kurucusu Ahmet Gürbüz, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi ve stüdyonun akademik danışmanı Doç. Dr. Aslı İgit ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Didem Çatal ve bölüm başkanlarının da katılımıyla gerçekleşen toplantıda Ahmet Gürbüz, dijital sanatların üretim süreçleri üzerine kapsamlı bilgiler paylaşırken, disiplinlerarası çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Protokol kapsamında, fakülte öğrencilerine dijital sanatlar alanında eğitim ve staj imkanları sunulacak. Öğrenciler, sektörden uzmanlarla buluşarak hem teknik bilgi hem de yaratıcı düşünme becerilerini geliştirebilecekleri çalıştay ve etkinliklerle dijital sanat dünyasında değerli deneyimler kazanacaklar. Bu işbirliği, farklı disiplinlerin bir araya geldiği projelerle yaratıcılığı teknolojiyle buluşturarak, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetişmesine önemli bir katkı sağlayacak.

Akademik bilgi ve sektörel uygulamaların birleştiği bu vizyoner işbirliği, öğrencilerimizi dijital sanatların öncüleri arasına taşımayı hedefliyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş