Güneşhan, "Geliyor, gelmekte olan"

1243
14 Mayıs`ta gerçekleşecek genel seçimlerin öncesinde partiler, milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu`na bildirmesiyle, seçim süreci start verdi. CHP Çanakkale Milletvekilli adayları olan İsmet Güneşhan, Özgür Ceylan, Yeşim Karadağ ve Tuğberk Güzel, CHP İl binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada konuşan CHP İl Başkanı Güler Koçer, "Hepinizin bildiği gibi milletvekili adaylarımız açıklanmıştır. Biz Millet İttifakı`nın bileşenleri olarak 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlunu; önce Cumhurbaşkanı yapıp, ardından Meclis çoğunluğunu da sağlayarak iktidar olacağız. Bunun için ilk adımı Çanakkale olarak yarın saat 13:00`da yeni belediye binamızın açılışı ve millet buluşmasıyla başlatıyoruz. 14 Mayıs`ta içinde bulunduğumuz bu ucube sistemden kurtulup tüm Türkiye`ye baharı getireceğiz ve birleşe birleşe kazanacağız" açıklamasında bulundu.
 
"Çanakkale için Türkiye için güzel şeyler iyi şeyler yapmaya çalışacağız"
CHP Çanakkale Milletvekili Adayı İsmet Güneşhan, "1988 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Partisi`nde aktif olarak siyasete başladım. Daha sonra İl Gençlik Kollarında Tuğberk kardeşim gibi görev aldım. 1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisi`nin açılmasıyla birlikte partimizin her kademesinde görev yaptım, o dönemde il başkan yardımcılıkları, il saymanlıkları daha sonra 10 yıl belediye meclis üyeliği, ilçe başkanlığı ve ilçe başkanlığı gibi birçok görevleri üstlendim. Bugün itibariyle de partimin milletvekili adayıyım. Geçmiş dönemde nasıl iyi şeyler yaptıysak, iyi şeyler yapmaya çalıştıysak; önümüzdeki süreçte de Çanakkale için Türkiye için güzel şeyler iyi şeyler yapmaya çalışacağız" dedi.
 
"Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi" 
Türkiye`nin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Güneşhan, "Cumhuriyet tarihimizin en derin ekonomik ve siyasal bunalımıyla karşı karşıyayız. Ekonomi bir şekilde düzelebiliriz zaman içerisinde, bugün ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik şartları ve koşullarını 84 milyon insan yaşayarak görüyor. Bir kilo soğanın 30 lira olduğu, bir kilo kıymanın 330 lira olduğu bir dönem yaşıyoruz. Esas sorun; Türkiye`nin önümüzdeki döneme yönelik idari yapısı, yönetim yapısı ve rejiminin tehlike altında olmasıdır. Ekonomi geçmişte de bilirsiniz bir dönem `70 sente muhtaçtık` ama daha sonra farklı yönetimler geldi. 1999 yılında dünyanın en zengin 20 ülkesi olarak G20`ye davet edildik. Ama rejimimiz, siyasal yapımız, idari yapımız bir tehlikeye ya da bir riske uğradığı zaman, işte onun artık geri dönüşümü yok, onun için önümüzdeki seçimler cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi" sözlerine yer verdi. 
 
"Bu seçimler kadınlarımız ve Cumhur İttifakı arasında olacak"
Güneşhan 14 Mayıs seçimleri için her zamankinden çok çalışacaklarını kaydederek, "Bu işi sadece siyasilere de bırakmayacağız; basın üzerine düşen görevi yapacak, parti üyesi üzerine düşen görevi yapacak, dışarıdaki vatandaş yapacak, ev hanımı yapacak, herkes yapacak. Çünkü karşımızda Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakları`nın ortaklarına baktığımız zaman Türkiye`yi nasıl bir tehlikenin beklediğini hepimiz çok iyi görüyoruz. Bu seçimler kadınlarımız ve Cumhur İttifakı arasında olacak. Bir tarafta HÜDAPAR var; Hizbullahla nasıl yakın bir ilişki içerisinde olduğunu biliyoruz. Öbür tarafta Refah Partisi; görüşmeye başladığı zaman ortaya koyduğu madde; 6284 sayılı yasanın değişmesini istemesi. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu yasa kadınlarımızın hakkını koruyan yasa. Cumhuriyet ittifakı kadınlarımızı 2`inci 3`üncü insan görmekte, kadınlarımızı eve tıkamak istemekte, sosyal ve iş hayatının içerisinde olmasını istememekte" dedi. 
 
"Türkiye`de önümüzdeki dönemde şeriat rejimi gelme tehlikesi mevcuttur"
Seçimlerde başarılı olmak zorunda olduklarını vurgulayan Güneşhan, "Dolayısıyla önümüzdeki seçimler Türkiye`nin beka sorunudur. Bu seçimlerde başarılı olmak zorundayız. Bu işin şakaya gelir tarafı yok, hafife alınacak bir tarafı yok. Kullanacağımız tek bir hakkımız var, o hakkımızla olduk olduk. Olamadık; demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti`nden bir İslam Cumhuriyeti olma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Olduğumuz takdirde de; bugün Türkiye`de önümüzdeki dönemde şeriat rejimi gelme tehlikesi mevcuttur. Bakın bugün Atatürk`e küfrediyorlar, bugün İnönü`ye küfrediyorlar, bugün laikliğe söylenmedik laf bırakmıyorlar. Bunu yapanlar ödüllendiriliyor, bunun için bu seçimler bizim için köprüden önceki son çıkış, Millet İttifakı olarak farklı farklı siyasi anlayışlarda olsak bile söz konusu Türkiye olduğu için bir araya geldik ve bir buçuk yıldan beridir çok ciddi hazırlıklarımız var ve bugün de ittifak içerisinde hangi partinin kaç oy alacağı, hangi partinin kaç milletvekili olacağını bir kenara bırakarak; Millet İttifakı en fazla milletvekili nasıl oluruz diye çalışmalar yapıldı" diye belirtti.
 
"13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır"
Güneşhan son olarak şu sözlere yer verdi, "Ben vatandaşlarımızın sağduyusuna inanıyorum, gereğini yapacaktır, biz bu ülkeyi yolda bulmadık, üç beş kişi istedi diye de bu ülkeden vazgeçecek değiliz çünkü bizim başka gidecek yerimiz yok. Nasıl geçmişte ülkenin zor durumda olduğunda dönemlerde ülkeye sahip çıktıysak şimdi de tekrar sahip çıkacağız. Önümüzdeki dönemde Türkiye Cumhuriyeti`nin 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır, bundan en ufak şüphem yoktur. Yüzde 65 Çanakkale, Türkiye`de de minimum, çok samimi söylüyorum yüzde 55`in altında oyumuz olmayacak ve her geçen gün oyumuz daha da artacak, çünkü halkımız bu değişimi gerçekten istiyor, 15 Mayıs sabahı göreceksiniz, bunlar gidecekler, gittikleri zaman hepimiz rahat bir nefes alacağız. Derin bir oh çekeceğiz; Türkiye huzura kavuşacak. 15 Mayıs`ta her şeyin çok daha güzel olması dileğiyle ben hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum."
(Nevin Yüksel) 
 
Paylaş