havadurum

Güneşhan "Aday belirleme yönetiminde araştırma sonuçları etkili olacak.."

812

 CHP, Çanakkale’de Belediye Başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. Son olarak 18 Kasım’da Kepez’de yapılan ön seçimle CHP Kepez eski Belde Başkanı Birol Arslan, üyelerden aldığı 544 oyla Kepez Belediye Başkan adayı oldu. 24 Ekim`de toplanan CHP PM, 105 İlçe ve Belde Belediye Başkan adayını açıklanmasının ardından, 14 Kasım’da ülke genelinde 140 adayını daha açıklamıştı.24 Ekim’de Çanakkale’den 6 Belediye Başkan adayının ismi açıklanırken,  14 Kasım’da ise açıklanan 5 aday isim ile birlikte CHP Çanakkale’de, 11 Belediye Başkan adayını kesinleştirmişti. Yaptığı ön seçimle birlikte Kepez Belediye Başkan adayını da belirleyen CHP, ön seçim takvimine göre 25 Kasım’da Merkez Belediye Başkan adayını belirlemek için eğilim yoklamasına gidecek. Aynı zamanda 2 Aralık tarihinde ise İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyesi adayları netlik kazanacak. CHP’de adayı belli olmayan, ‘Merkez, Bozcaada, Eceabat, Gökçeada ve Lapseki ‘ olmak üzere toplam 6 ilçe kaldı. Konuyla ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez için 25 Kasım’da tüm üyelerin katılımıyla gerçekleşecek bir ön seçimle Belediye Başkan adayını belirleyeceklerini söyledi. Güneşhan, diğer ilçeler için aday belirleme yönetiminde yapılan kamuoyu araştırmaları sonucunun etkili olacağını ifade etti. Adayların ilçelerde nasıl belirleneceğine karar verilmediğini belirten Güneşhan; “Adaylarımızın belli olmadığı ilçe ve beldelerde adaylarımızı nasıl belirleyeceğimize henüz karar verilmedi. Kamuoyu araştırma sonucuna göre büyük farklı sonuçlar ortaya çıkarsa o zaman oturup konuşacağız. Hep beraber örgütle beraber adayımıza karar vereceğiz. Uzlaşma yolunu seçeceğiz” dedi. 

 
“Kepez’de kazanan kişi değil, CHP oldu”
Kepez’de yapılan ön seçimde kazananın bir kişi değil, CHP olduğunu belirten Güneşhan; “Kepez Belediye Başkan adayımızı belirledik. Şimdi önümüzdeki takvimde Merkez İlçe Belediye Başkan adayımızın tespiti var. Türkiye’nin en büyük beldesi olan Kepez’de üyelerimizin katılımı ile Kepez Belediye Başkan adayımızı tespit ettik. Ön seçime yüzde 85 katılım oldu. Bu çok yüksek bir orandı. Bu yarışın sonunda kazanan herhangi bir kişi olmadı. Kazanan CHP oldu. Örgütümüz, Birol Arslan arkadaşımızı 31 Mart 2019’da yapılacak olan Yerel Seçimlerde, Kepez Belediye Başkan adayı olarak tespit etmiştir. Bundan sonraki süreçte Birol arkadaşımız ve diğer aday adayı arkadaşlarımız ile birlikte hep beraber yerel seçimlere hazırlanacağız. Umudumuz Kepez’i yine CHP’li bir belediye olarak devam ettirmek” dedi.
  
“Uzlaşma yoluna gideceğiz”
CHP’nin adayları belli olmayan ilçe ve beldelerinde aday belirleme yönteminin henüz netlik kazanmadığını belirten Güneşhan; “Önümüzdeki hafta sonu, Çanakkale Merkez İlçe Belediye Başkan adayımız için yine tüm üyelerimizin katılımı ile eğilim yoklaması yapacağız. Süreçte yine son olarak 2 Aralık tarihinde İl Genel Meclis ve Belediye Meclis adaylarımızı belirleyeceğiz. Belirlenmeyen ilçelerimizde kamuoyu araştırmalarımız devam ediyor. O yüzden o ilçe ve beldelerde adaylarımızı nasıl belirleyeceğimize henüz karar verilmedi. Kamuoyu araştırma sonucuna göre büyük farklı sonuçlar çıkarsa o zaman oturup konuşacağız hep beraber örgütle beraber karar vereceğiz. Uzlaşma yolunu seçeceğiz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş