havadurum

Günaydın, aday belirleme sürecine değindi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Hakim gözeteminde ön seçim YSK`ya göre 9 Şubat`ta olacak. Ancak yapılacak ön seçimden sonra yeterli zamanı bulup, çalışmaların tamamlanması mümkün değildir. Biz eğilim yoklaması diyoruz bunun adına” dedi.

607
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi`nde gerçekleştirilen İl başkanları, milletvekilleri, Parti Meclis üyeleri ve il denetmenlerinin katıldığı genişletilmiş toplantı öncesi NTV`nin sorularını yanıtlayan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “CHP tüm takımıyla birlikte yöntem çalışması yapıyor. Ankara`da masa başında oturup ne yapacağımıza karar vermiyoruz. Buradan bir şey kararlaştırıp uygulamanın doğru olmadığını biliyoruz, hep birlikte ortak aklı kullanarak yöntem seçiyoruz. Eğer doğru yöntemi elde edemezseniz doğru adaya ulaşmamız çok zordur” dedi.
 
Süreci değerlendirdi
“En başından beri şunu söyleyoruz; tüzüğümüz bize yöntemler konusunda yol gösteriyor. `Merkez yoklaması yapabilirsin, ön seçim yapabilirsen, aday yoklaması yapabilirsin` diyor” ifadelerini kullanan Günaydın, “Biz Parti Meclisi`nden ilave çalışmalar yapmak için yetki aldık. Bunlar biri örneğin anket, kamuoyu çalışmalarıdır. Bir diğeri üye bazında eğilim yoklamasıdır. Hakim gözeteminde ön seçim YSK`ya göre 9 Şubat`ta olacak. Ancak yapılacak ön seçimden sonra yeterli zamanı bulup, çalışmaların tamamlanması mümkün değildir. Biz eğilim yoklaması diyoruz bunun adına. Eksik olan hakim olacak. Sandığı kuracağız o sandıktan ne çıkarsa onun sonucuna da uyacağız. Bin 396 noktada seçime gireceğiz. Merkez yoklaması yapacağımız yer de olacak, eğilim yoklaması yapacağımız yer de olacak, ön seçim yapacağımız yer de olacak, anketle belirleyeceğimiz yer de olacak” şeklinde konuştu. 
Paylaş