havadurum

Günaydın’a büyük ilgi...

Küçükkuyu Belediyesi’nin organize ettiği 4. Zeytin Kurtuluş Şenlikleri’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, büyük bir ilgi ile karşılandı. Bir an olsun yalnız kalmayan Günaydın’ın, panelde yaptığı konuşması alkış aldı.

767
Küçükkuyu’da, belde belediyesi tarafından organize edilen “Barışın simgesi kutsal zeytin ağacı” temalı 4. Zeytin Kurtuluş Şenlikleri büyük ilgi gördü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz ile ilçe başkanları ve küçükkuyu halkı katıldı. Şenliklere ayrıca çevre il ve ilçelerden de çok sayıda katılım olduğu görüldü. Karma resim, ahşap boyama ve geleneksel il sanatlarından düz kirkitli halı dokuma sergilerinin açılışları ile başlayan şenliklerde zeytin bahçesinde zeytin hasadına katılım sağlandı. Adatepe Köyü’nde zeytinyağı müzesi ve “Zeytinin yolculuğu” isimli Tariş Zeytin Yağı İşletmesi gezintisi de yapıldı. Şenlikler “Kutsal Zeytin Ağacı Barışın Simgesi” konulu panel ile devam etti. Panele konuşmacı olarak ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, Gazeteci-Yazar Tufan Türenç, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin ve üretici Ali Özen katıldılar.
 
Günaydın alkış aldı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, panelde yaptığı konuşmasında AKP iktidarının tarım politikalarını eleştirirken, AKP iktidarı döneminde zeytinciliğe yeteri kadar destekleme yapılmadığını ifade etti. “Zeytinyağı girmeyen eve kalp hastalığı girer” diyen Günaydın, “Şimdi böylesine önemli ve sağlıklı bir ürünü desteklemek gerekiyor. Ancak, 2006 yılından itibaren zeytin üreticisi maalesef olumsuz bir süreç yaşıyor. Ben buradan hükümete sesleniyorum; zeytin üreticisinin ve çalışan işçinin sesini duyun, alın terinin karşılığını verin” dedi.
Paylaş