havadurum

Gümüşçay’da güzellik yarışması, Koçlar podyuma çıkacak!

Gümüşçay Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak için en güzel koç yarışması düzenliyor. Yarışmaya katılmak isteyen üreticiler 22 Ekim’e kadar başvurabilecek.

1307

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Gümüşçay Belediyesi, ilçede yaşayan üreticileri sevindirecek bir etkinlik hazırladı. En güzel koç yarışması ile hem hayvan yetiştiriciliğine destek olacak hem de Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacak.

Başvuru Şartları

Yarışmaya katılmak isteyen üreticilerin 22 Ekim 2023 tarihine kadar Biga İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Başvuru için Aykut Demirtaş (0544 899 55 98) veya Fatih Bilgin (0542 123 17 17) numaralı telefonlardan irtibata geçilebilir.

Değerlendirme Süreci

Başvuruların ardından değerlendirme süreci hayvan sahiplerinin ağıllarında yapılacak. Yarışmada birinci seçilen koç sahibine 10 bin TL, ikinci seçilen koç sahibine 5 bin TL, üçüncü seçilen koç sahibine ise 2 bin 500 TL ödül verilecek.

Yarışmanın Amacı

Gümüşçay Belediyesi, en güzel koç yarışması ile ilçede hayvan yetiştiriciliğinin gelişmesine katkı sağlamayı ve üreticilerin moralini yükseltmeyi amaçlıyor. Ayrıca yarışma, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlamak için düzenlenen etkinliklerin bir parçası olarak ilçede bayram havası estirecek.(Saim Tunçman)

Paylaş