havadurum

Gümüşçay Beldesi'nde Tarım Zararlıları ve Tarım Sigortaları Eğitimi Düzenlendi

Tarım İl Müdürlüğü, Türkiye’de yeni görülmeye başlanan kahverengi kokarca, güz tırtılı, batı mısır kök kurdu ve Tarsim konularında Gümüşçay Beldesinde eğitim düzenlendi.

1156

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gümüşçay Beldesi'nde bir eğitim programı düzenledi, bu etkinlikte Kahverengi Kokarca, Güz Tırtılı, Batı Mısır Kök Kurdu zararlıları ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı. Katılımcılar arasında Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, Biga Ziraat Odası Başkanı Mustafa Güray Ergün, Köy Muhtarları, Kooperatif Başkanları, İl/İlçe Teknik Personeller ve üreticiler bulunuyordu.

Zararlılarla mücadele anlatıldı

Eğitim, Kahverengi Kokarca, Güz Tırtılı ve Batı Mısır Kök Kurdu gibi yeni görülen tarım zararlılarına karşı nasıl mücadele edileceği ve tarım sigortalarının neden önemli olduğu konularında bilinç oluşturmayı amaçlıyordu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personelleri, bu zararlılarla mücadele stratejileri ve tarım sigortalarının avantajları hakkında detaylı bilgi vererek katılımcılara rehberlik etti.

Eğitim, katılımcılar arasında yapılan fikir alışverişi ile son buldu. (Erhan Taylan)

Paylaş