havadurum

Gül Gökçeadalılara seslendi: "Yalnız değilsiniz"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gökçeada ilçesinde ada halkıyla bir araya geldi. İlçe meydanında vatandaşlarla selamlaşan Cumhurbaşkanı Gül, Gökçeada ilçesinin Türkiye`nin en gözde yerlerinden biri olduğunu belirterek; “Herkesin derdi bizim derdimizdir, sevinci sevincimizdir. Anadolu toprağına bitişik değilsiniz ama yalnız da değilsiniz” dedi.

886
Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü görmek için meydana akın eden ada halkı, Cumhurbaşkanlığı korumalarına tepki gösterirken, bölgede bulunan küçük çocuklar ise ezilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Gökçeada ilçesinde Rum Köyü olan Zeytinli Köyü’nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada ikram edilen dibek kahvesinden içti. Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene de katılan Gül, şehit kabirlerini eşiyle birlikte gezerek karanfil bıraktı. Gül Çanakkale gezisine ilişkin izlenimlerini Twitter’den takipçileri ile paylaştı.
 
 
 
Çanakkale ziyareti kapsamında geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saatlerinde Gökçeada ilçesine hareket eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Kaymakam Kamuran Taşbilek ve yerel ilgililer karşıladı. Daha sonra Gökçeada iskelesinden ilçe meydanına geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada ada halkıyla selamlaştı.
 
 
Çocuklar ezilme tehlikesi atlattı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü görmek için ada halkı meydana akın etti. Gül’ün ada halkıyla selamlaştığı sırada bölgede bulunan küçük çocuklar ise ezilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Gül’ün güvenliğini sağlayan Cumhurbaşkanlığı korumaları ile görev yapan gazeteciler arasında kalan küçük çocuklar ezilme tehlikesi atlattı. Gül’ün ada halkıyla selamlaşmasını görüntülemek için yoğun çaba sarf eden basın mensuplarını uzaklaştırmaya çalışan Cumhurbaşkanlığı korumalarının sert müdahalesi ile karşılaşan vatandaşlar şaşkına döndü. Yaşanan kargaşada ise bölgede bulunan küçük çocukların ezilme tehlikesi ile karşı karşıya gelmesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı korumaları ile gazeteciler arasında kalan çocukların korku dolu yüzleri ise fotoğraflara yansıdı. Yaşanan kargaşa nedeniyle Cumhurbaşkanlığı korumalarına vatandaşlardan bazıları ise tepki gösterdi.
 
“Anadolu toprağına bitişik değilsiniz ama yalnız da değilsiniz”
İlçe meydanında vatandaşlarla selamlaşan Cumhurbaşkanı Gül, Gökçeadalılara hitaben bir konuşma yaptı. Gökçeada ilçesinin Türkiye`nin en gözde yerlerinden biri olduğunu ifade eden Gül, Türkiye`de her vatandaşının eşit olduğunu söyledi. Gül; “Herkesin derdi bizim derdimizdir, sevinci sevincimizdir. Anadolu toprağına bitişik değilsiniz ama yalnız da değilsiniz. Şirin adamızın muhakkak istekleri vardır, bunların gereğini yapacağız” dedi.
 
 
Dibek kahvesi içti
Gökçeada ilçesinde Rum Köyü olan Zeytinli Köyü’nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, köyde kısa bir yürüyüşün ardından kahve molası verdi. Fener Rum Patriği Bartholomeos`un da doğum yeri olan Zeytinli Köyü’nde dolaşan Gül, köydeki tarihi Rum evlerini inceledi. Daha sonra Fener Rum Patriği Bartholomeos`un yakınlarının işlettiği kahveye oturan Cumhurbaşkanı Gül, Kore gazisi olan Rum asıllı Türk vatandaşı İlya Banago ile tanıştırıldı. Daha sonra Cumhurbaşkanı gül ile beraberindekiler, ikram edilen dibek kahvesinden içti. Gül ve eşi Hayrünnisa Gül daha sonra öğle yemeği yedi. Yemeğe Gökçeada Müftüsü Halim Işık ile Gökçeada Metropoliti Yorgi Dragun da katıldı.
 
 
Şehitliğe karanfil bıraktı
Zeytinli Köyü ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene katıldı. Şehitliğe karanfil bırakan Gül çifti, daha sonra kitabe önünde basın mensuplarına poz verdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün, anıta çelenk koymasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra şehitlik defterini imzalayan Gül, şehit kabirlerini eşiyle birlikte gezerek karanfil bıraktı. Sembolik şehitlik anıtını da inceleyen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra eşi Hayrünisa Gül ile birlikte kitabe önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra askeri helikopterle alandan ayrıldı.
 
 
 
Sancak töreni
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çanakkale`nin Gelibolu ilçesinde, 2. Kolordu Komutanlığı İstihkam Alayı “Sancak Verme” törenine katıldı. General Doğan Kemal Kışlası`nda düzenlenen tören, birliklerin Cumhurbaşkanı Gül`e takdimiyle başladı. Gül, tören alanına gelişinde “İstihkam Alayı, merhaba” diyerek birlikleri selamladı. Sancağın tören alanına gelmesinin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, 2. Kolordu Komutanlığı İstihkam Alayı`nın tarihçesi ile sancağın teslim edileceği İstihkam Alay Komutanı İstihkam Albay Cemal Kafkasyalı`nın öz geçmişi okundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alay Sancağı`nı İstihkam Albay Kafkasyalı`ya teslim ederken şöyle konuştu: “Albay Kafkasyalı. Size ve İstihkam Alay Komutanlığı`nın mensuplarına, kutsal bir emaneti tevdi etmek üzere aranızdayım. Bu sancak, yüce Türk milletinin, Alayınızın şerefine emanet ettiği kutsal bir varlıktır. Bu sancak, Türk Silahlı Kuvvetleri`nin şeref timsalidir. Türk ordusu, tarihi boyunca dünyaya örnek olacak şekilde sancağını korumuş, onu yüceltmiş ve uğrunda severek şehit olmuştur. Sizin de onun tertemiz, parlak, asil rengine leke getirmeyeceğinizden eminim. Onu şimdi emanet aldığınız gibi, sizden sonraki komutana da şerefli ve tertemiz olarak teslim edeceksiniz. Bu kutsal emaneti Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak size teslim ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
 
Gül, konuşmasının ardından sancağı Albay Kafkasyalı`ya teslim etti. Sancağı teslim alan Albay Kafkasyalı ise ant içerken şöyle dedi: “Sayın Cumhurbaşkanım. Namusum üzerine ant içerim ki bu mukaddes nöbetimin devamınca gözümü bir saniye olsun ondan ayırmayacağım. Sancağımı canımdan aziz bilip, onu daima yükseklerde tutacağım. Renginin bedeli kanım olsun, kumaşının bedeli tenim olsun, parıltısının bedeli canım olsun, ay yıldızına varlığım feda olsun, yazısını vicdanımda tertemiz saklayacağım. Gönderini milli imanımla sımsıkı tutacağım. Sırması, iman dolu göğüsümde namus, çökmez omuzlarımda en şerefli sorumluluk olarak kalacaktır. Bu sancağı benden sonra sağ kalana teslim etmeden ölmek bana haram olsun. Nöbetimi bir ibadet vecdi içinde tutacağım. İçtiğim bu anta bağlı kalacağımın işareti olarak sancağımı öpüyor ve teslim alıyorum.”
 
Daha sonra sancak ilk teslim tutanağı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile askeri ve sivil erkan katıldı. Çanakkale’deki programını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül İstanbul’a gitti.
 
Gül, Çanakkale ziyaretini Twitter’da değerlendirdi
Çanakkale Ziyaretine ilişkin değerlendirmelerini Twitterda takipçileri ile paylaşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  ayrıca geziden bazı fotoğraflarını da paylaştı.
 
Çanakkale Gezisine ilişkin bazı notlarını Twittter’da  paylaşan Cumhurbaşkanı Abdullah gül Çanakkale gezisine ilişkin şunları iletti: “Herkese iyi pazarlar. Dün ve önceki gün eşimle birlikte Çanakkale ziyareti yaptık. Kordon boyunda şehrin ileri gelenleri ile kısa bir yürüyüş yaptık. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaştık. Her ilde olduğu gibi Çanakkale’de de hayırseverlere plaket takdim ettim.  İbrahim Bodur beyin fabrikasına giderken Çan’ın içinden geçtik. Herkes bize gül verdi. Bütün ilçe halkı bizi sevgi ile karşıladı. Herkese teşekkür ediyorum. Dün Gökçeada’ya geçtik. Ada bir taraftan gelişirken, diğer yandan güzelliğinin korunması önemli, bunu herkese hatırlattım. Rum vatandaşlarımızın yaşadığı Zeytinlik köyüne gittik ve orada bize meşhur dibek kahvesini Efi Hanım ikram etti. Çanakkale ve şehit kelimeleri adeta birbiriyle özdeşleşmiş. Şehitliğimizi ziyaret ettik ve tüm şehitlerimizi rahmet minnetle andık. Şehitlikte, Anadolu’nun dört bir yanından binlerce genç yaşta vatandaşımızı görmek beni çok mutlu etti. Alaylara sancağı cumhurbaşkanları verir ve sancak askerin şerefi ve namusudur. Silahlı Kuvvetlerimizin sancak merasimlerinin çok ayrı bir değeri ve önemi vardır. İkinci Kolordu İstihkam Alayı`na tevdi ettiğim sancak merasiminde Genelkurmay Başkanımız ve Kara Kuvvetleri Komutanımız da vardı. Göğsümüzü kabartan muhteşem bir askerî merasim yapıldı.”
Paylaş