Gücük; “Suriye’de akan kanın durdurulması gerekir”

Temaslarda bulunmak üzere Çanakkale`ye gelen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Gücük, bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

289
Çanakkale’de ilk olarak Vali Güngör Azim Tuna ile görüşen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Gücük, daha sonra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
 
Çanakkale Valiliği ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüşen Gücük, burada bir gazetecinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Suriye’de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek; Suriye`deki gelişmelerle ilgili BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan`ın ortaya koyduğu 6 maddelik bir planın olduğunu anımsattı. Suriye`deki şiddet ortamının, dün meydana gelen ve 55`i aşkın Suriye vatandaşının ölümü ve yüzlercesinin yaralanmasına neden olan saldırının farklı bir boyuta taşındığını kaydeden Gücük; “Tabiatıyla Suriye`deki rejimin Suriye halkına yönelik zulüm olarak tanımlanabilecek davranışlarının mazur görülebilecek bir tarafı yok. Suriye halkının meşru beklenti ve taleplerine cevap verecek bir siyasi sürecin, bir an önce başlatılması, tabii bunun hayata geçirilmesi için bir an önce şiddetin, akan kanın durdurulması gerekir” dedi.
 
Başkan Gökhan ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Gücük, ÇTSO yönetimini de ziyaret etti.
Paylaş