Gözler Vakıf işhanına çevrildi...

Vakıflar İş Hanı’nın da kent meydanı olarak düzenlenebilmesi için girişimler sürüyor. Başkan Gökhan, konuyu AKP’li vekil Mehmet Daniş’e hatırlattıklarını ifade ederek; “Vakıf işhanı mutlaka kente kazandırılacak” dedi.

856
İskele Meydanının kent meydanı olarak düzenlenmesinin sonuca ulaşmasının ardından gözler Vakıf İş Hanının olduğu bölgeye çevrildi. Daha önce de gündeme gelen konu ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğünden heyetin gelerek incelemeler yapacağı bildirilmişti. Ancak henüz bir gelişme sağlanmadığı öğrenildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuyu AKP Milletvekili Mehmet Daniş’e hatırlattığını ifade ederek; “Umarım Ankara’dan müjdeli haberle gelir” dedi.
 
“Çanakkale halkına kazandırılacak”
Vakıflar iş hanı için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Vakıflar iş hanı ile ilgili irademizi göstermiştik. AKP’li milletvekillerimizle birlikte vakıflar genel müdürü ile görüşmüştük. Buna sıcak baktığını yapılması gerektiğini ifade etti. Heyet gönderip etüt yapılacaktı. İki gün öncesine kadar bir şey çıkmayınca özelikle Anafartalar oteli konusu bitince Çanakkale halkına geçince ben yine Mehmet Daniş Bey’i aradım. Konuyu aktardım. Gelmeden önce tekrar vakıflar genel müdürü ile görüşerek buraya heyet gönderilmesini sağlayacak. Hep beraber projeyi nasıl yaparız tartışacağız. Mutlaka olacak. Olmaması mümkün değil. Orası da Çanakkale halkına kazandırılacak. Umuyorum Sayın Daniş bize müjdeyi getirir” dedi.
 
“Riskli bir durum yok”
Samsun’un canik ilçesinde derenin taşını sonrası yaşanan felaketin ardından sarıçay kenarında bulunan Atatürk Mahallesinin durumu da soru işaret uyandırdı. Risk olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Atatürk mahallesi risk taşımıyor. Mahallenin o riski taşıdığı bölgeleri geriye alarak prefabrik bina ve son olarak biz arsa verdik orada binalar yapıyoruz. Riskli alanı temizledik. Şu anda orayı risk altından kurtardık şu an sorun gözükmüyor” şeklinde konuştu.
Paylaş