Gözler Vakıf İş Hanı ve Belediye İş Merkezi`nde

Çanakkale iskele meydanında gerçekleştirilmesi planlanan yeni düzenlemenin ardından gözler şimdide Vakıf İş hanı ve Belediye İş Merkezine çevrildi. Bu iki yerinde yıkılarak açılacak alanlarda yeni meydanlar oluşturulması fikri Çanakkale halkını heyecanlandırdı...

825
 
Çanakkale yeni meydanları ile yaşanabilir bir kent olma yolunda ilerliyor. Son olarak İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinin aldığı kararlar ile iskele meydanında yapılması planlanan yeni düzenleme ve meydan çalışması Çanakkale halkını heyecanlandırdı. Bu kararın ardından gözlerin Vakıf İş Hanı ve Belediye iş Merkezine çevrildiği gözlendi.
 
Çanakkale`de gelişmeye başlayan görüş her iki yerinde yıkılarak kent merkezine yeni meydanlar yeni yaşam alanları kazandırılması yönünde olduğu öğrenildi. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Vakıf İş Hanı bir süre sonra yeni kiracıları ile tekrar kullanıma açılmıştı. Çanakkale halkının en büyük beklentisinin Vakıf İş Hanı başta olmak üzere Belediye İş Merkezinin yıkılarak boşalan alanların yeşil alan ve meydan olarak halkın kullanımına açılması yönünde olduğu bildirildi.
 
CHP İl Kongresinde konuşma yapan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan da Vakıf İş Hanının yıkılmasını ve halkın kullanımına açılmasını talep etmişti. Vatandaşlar da bu yönde alınacak kararın kent için olumlu olacağını Belediye İş Merkezinin de yıkılması ile kentin daha güzel bir görünüme kavuşacağını ifade ettiler.
Paylaş