Gözler İlçe kongresinde

CHP’de mahalle ve önseçim delege seçimlerinin tamamlanmasından sonra kulisler Merkez İlçe Başkanlığı adaylarının kim olacağı tartışmaları üzerinde yoğunlaşıyor.

929
31 Mart  tarihinde başlayacak ilçe kongreleri takvimine bağlı olarak mahalle delege seçimlerinde beyaz liste olarak mevcut yönetim destekçilerinin delege çoğunluğunu kazanması sonrasında gözler;  bu ekipten  Merkez İlçe Başkanı kim olacak konusuna çevrildi.
 
Adı geçen adaylar arasında Cemal Karakaş ismi bugüne kadarki duruşu, göstermiş olduğu ilkeli tutumu nedeniyle daha ön planda olduğu değerlendirilirken, diğer aday Nejat Önder’in daha önceki dönemdeki ilçe başkanlığı ve sonrasında bugünkü Demokrasi Platformu taraftarları ile hareket etmesi bir handikap olarak yorumlandı. Daha önceki siyasi mücadelesinde mevcut yönetimin karşındaki bir kişi olarak önemli anlaşmazlıklar yaşadığı, bundan dolayı şimdiki yönetim ile Nejat Önder’in uyumlu bir birliktelik oluşturamayacağı tespitleri yapılıyor.
 
Mevcut İlçe Başkanı Hakan Evirgen için de, yeni bir yüz ile yeni bir enerji yakalanması gerektiği, onun için Hakan Evirgen’in de değiştirilmesi yorumları yapılıyor.
 
Öte yandan seçimlerden yenilgi ile ayrılan Demokrasi Platformu temsilcileri seçimler konusunda henüz bir değerlendirme yapmadılar.
Paylaş