havadurum

Gözaltılar protesto edildi

Çanakkale’de 2011 Aralık ayında füze kalkanını protesto etmek isteyen gruptan gözaltına alınanların ilk duruşması yapıldı.

511
Ekim Gençliği, Emekçi Hareket Partisi, Sosyalist Gençlik Derneği, Yeni Demokrat Gençlik, Saat Kulesi meydanında taptıkları ortak basın açıklamasında, Çanakkale de 2011 Aralık ayında HDK`nın gazete satışına engel olmak için TOMA`ların getirilmesinden ve kitlenin önüne barikat kurulmasından bu yana faşist baskı ve polis terörü yaşandığı kaydedildi.
 
“Zulüm ile abat olanın akıbeti berbat olur”
Saat Kulesi meydanında bir araya gelen Ekim Gençliği, Emekçi Hareket Partisi, Sosyalist Gençlik Derneği, Yeni Demokrat Gençlik üyeleri, Ülke çapında l000`e yakın tutuklu öğrenci bulunduğunu ifade ederek; “Çanakkale kolluk gücü bu sayıyı Çanakkale`yle arttırmaya çalışmaktadır” denildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen ama alana alınmayan, biber gazları, coplarla müdahale edilen öğrenciler bugün de burada, tam da Saat Kulesi alanında yılmayacağını haykırıyor. Gözaltına alarak, tutuklayarak, taciz ederek, baskı kurmaya çalışarak muhalif sesleri susturmayı, ve "dikensiz bir gül bahçesi" yaratmayı hayal eden aktif ABD taşeronu ve işbirlikçisi AKP görecektir ki, zulüm ile abat olanın akibeti berbat olur. Kürt halkını, devrimci-ilerici güçleri hedef alan faşist baskı ve terör dizginlerinden boşalarak tırmanıyor. Dinci-gerici AKP hükümeti eliyle dışarıda emperyalist savaş ve saldırganlık politikalarına aktif taşeronluk rolünün eklendiği bir dönemde, Kürt halkı ve devrimci-ilerici güçlerin payına düşen de ardı arkası kesilmeyen gözaltı ve tutuklama terörü oluyor. Yargısız infazlar, gözaltında kayıplar, soruşturma ve tutuklamalar bugün de işçi ve emekçilerin, tüm devrimci ve ilerici güçlerin vakasını bırakmıyor. Çanakkale kentinde 2011 yılı Aralık ayında HDK`nın gazete satışına engel olmak için TOMA`larm getirilmesinden ve kitlenin önüne barikat kurulmasından bu yana artan bir faşist baskı ve polis terörü yaşanmakta. Çanakkale Halkevi`nin yürüyüşüne biber gazları ile müdahale edilmesi, ÇOMÜ`de işten çıkarılan 36 taşeron işçisinin mücadelesini üniversiteye taşıyan öğrencilere saldıran faşistler yerine ilerici-devrimci öğrencilere soruşturma açılması ve "Füze Kalkanı Değil Demokratik Lise İstiyoruz" şiarlı kampanyanın gerçekleştirileceği günler boyunca Saat Kulesi alanının keyfi olarak yasaklanması ve 5 gün boyunca polis terörünün, göz altıların yaşanması bu faşist baskı ve polis terörünün artarak sürdüğünü ve süreceğini göstermektedir. Ülke çapında l000`e yakın tutuklu öğrenci bulunmaktadır. Çanakkale kolluk gücü bu sayıyı Çanakkale`yle arttırmaya çalışmaktadır. Ne var ki tüm bu tutuklama, gözaltı ve soruşturma terörü bize T.C. devletinin ve kolluk gücünün zaferini değil, tam tersine aczini, zavallılığını ve korkusunu gösteriyor! Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen ama alana alınmayan, biber gazları, coplarla müdahale edilen öğrenciler bugün de burada, tam da Saat Kulesi alanında yılmayacağını haykırıyor! Gözaltına alarak, tutuklayarak, taciz ederek, baskı kurmaya çalışarak muhalif sesleri susturmayı, ve "dikensiz bir gül bahçesi" yaratmayı hayal eden aktif ABD taşeronu ve işbirlikçisi AKP görecektir ki, zulüm ile abat olanın akıbeti berbat olur.”
Paylaş