Görme engellilere iş garantili kurs

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi`nin Güney Marmara Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen, Görençam Çanakkale Görme Engelliler Çağrı Merkezi Projesi hayata geçirildi.

754
 
Görençam Çanakkale Görme Engelliler Çağrı Merkezi Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitime katılacak olan 20 görme engelliden 12`si istihdam imkanı bulacak. Proje kapsamında başlayan çağrı merkezi elemanı yetiştiriciliği kursunun startı verildi. 4 ay devam edecek olan kursun açılışına İl Dernekler Müdürü Resül Karakurt, GMKA temsilcileri, Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal ile çok sayıda görme engelli katıldı. Kursun açılışını yapan İl Dernekler Müdürü Resül Karakurt, görme engelliler için hayata geçirilen proje kapsamında düzenlenen kursun önemine değindi. Kursa katılarak başarılı olan görme engelli bireylerin iş imkanı da bulacak olmasının mutluluk verici olduğunu belirten Karakurt, projenin hayırlı olmasını diledi.
 
 
“Kursiyerlere iş imkanı sağlanacak”
Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal ise; “Görençam Çağrı Merkezi Operatörü Yetiştiriciliği Kursu`nun açılışını yaptığımız için mutluyuz. Kurs kapsamında 20 görme engelliye, çağın mesleği olan çağrı merkezi konusunda 544 saat eğitim verilecek. Gündüz ve akşam olmak üzere 10`ar kişilik grup halinde bu eğitimler sürecek. Bilgisayarlar tamamen görme engellilerin kullanımına göre dizayn edildi. Kasım ayı ortasına doğru bitecek olan kurs sayesinde 12 görme engellinin iş garantisi olacak. Projemize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Paylaş