Görevlerine son verildi

Lapseki’de hayırsever Hüseyin Akif Terzioğlu’nun ismini taşıyan okulda yaşanan taciz skandalında Milli Eğitim Müdürlüğü gereğini yaptı. Çanakkale’de büyük yankı uyandıran ve hem öğrenciler hem de veliler tarafından doğrulanan okuldaki taciz olaylarının ardından açılan soruşturma kapsamında okul müdürü İ.İ ile kız öğrencileri taciz ettiği ileri sürülen Edebiyat Öğretmeni Ö.T. görevden alındı.

1963
Çanakkale Olay Gazetesi olarak ‘İddialar Ürpertiyor’ başlığıyla okuyucularımıza duyurduğumuz okuldaki taciz olaylarının ardından Vali Güngör Azim Tuna’nın kararıyla müfettiş görevlendirilmişti. Soruşturma kapsamında okulda taciz olaylarını mercek altına alan müfettiş, tarafların görüşlerine başvurdu. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, söz konusu taciz olayı ile ilgili açılan soruşturmanın 1 ay içerisinde sonuca bağlanması ise hem eğitim camiasının hem kamu-oyunun hem de taciz olayının mağdurlarının rahatlamasına neden oldu.
 
Okulda yaşanan bir biri ardına taciz olaylarına karıştığı iddia edilen. Edebiyat Öğretmeni Ö.T. ile taciz olaylarını ört bas etmek için yoğun çaba sarf eden okul müdürü İ.İ’nin görevden alınması için karar çıktı. 2012-2013 eğitim öğretim yılı öncesi söz konusu okula öğretmenler giderken, okul müdürü İ.İ ile Edebiyat Öğretmeni Ö.T’nin fiilen görevden alınması nedeniyle okula gelmediği öğrenildi. 6 Ağustos tarihinde gazetemiz tarafından Lapseki Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi’ndeki taciz olaylarının duyurulması kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.
Paylaş