Gökhan STK’lara hesabını veriyor

Mevcut Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP`nin Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, seçim öncesi başlattığı ziyaret turlarına tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Gökhan, sivil toplum kuruluş ziyaretlerinde kentte yaptığı projelerin yanı sıra önümüzdeki 5 yıl içinde planladığı projeler ile ilgili bilgiler verdi.

757
 
Seçim turu ziyaretlerine Elder Kadın Danışma Merkezi ile başlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale`de Orman Bölge Müdürlüğü`nü kapatılması nedeniyle AKP`nin Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş`i eleştirdi. Başkan Gökhan; “Değerli milletvekilimiz şimdi belediye başkanlığı yapmaya çalışıyor. Çanakkale`nin yüzde 54`ü orman, ama Orman Bölge Müdürlüğünü kapattı. Ormanı olmayan Balıkesir`e verdiler. Denizcilik Bölge Müdürlüğü buradaydı, aldın götürdün. Çanakkale, Türkiye`nin kıyı şeridi en uzun olan il. Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nü de kapattılar. Burada üretim yapan fabrikaları peşkeş çektiler. Daha işletilsin, daha çok yatırım yapılsın diye özelleştirdik diyebilirler. Buna bir itirazımız yok. Ama özelleştirip bedavaya yakın bir paraya verdiler, alanlardan bir tanesi hiç çalıştırmadı, Sümerbank Sentetik Deri, 1 metre bile üretim yapmadı. Diğeri bedavaya aldıkları yerleri konut yapmaya çalıştı. Ama biz ne yaptık? Kamuya ait olanı kamuya yeniden kazandırdık. Tekel Şarabın yan tarafı ticaret merkezi yapılıyor, diğer tarafını da biz, Çanakkale halkına hediye ettik. Kamu mallarını sattılar, arsaları sattılar. Telekom da sattı, TKİ de sattı. Ama o alanları biz alarak kamuya kazandırdık. Bizim anlayışımız bu. Bugün buraya talip olanlar, gözlerini kamunun mallarına dikmiş durumdalar. Devlet Su İşleri`ni gözlerine kestirmeye çalışıyorlar, hastanelerin binalarını gözlerine kestirmeye çalışıyorlar, Karayolları alanını gözlerine kestirmeye çalışıyorlar. Yani bütün bunlar, sadece yaşam tarzımıza değil, kentin ekonomik kazanımlarına, bize ait olan kazanımlara da gözlerini dikiyorlar. Bunlar bize ait. Bizim de hakkımız var. sen tekel şarabı özelleştirirken o arsadaki fakir fukaranın hakkını gözettin mi? Bir de satarken, vakıf arazisini de içine katarak sattılar” dedi.
 
Gökhan; “İki ana çevre yatırımını tamamladık”
Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası`nı ziyaret eden Başkan Gökhan oda Başkanı Hakkı Alacaoğlu ve üyeler tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Başkan Gökhan, belediye olarak kent için önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. 2 ana çevre yatırımını tamamladıklarını belirten Gökhan, Çöp Deponi alanı ve Atık Su Arıtma Tesisi`nin bittiğini anımsattı. Bu yatırımların Çanakkale için önemli olduğunu dile getiren Başkan Gökhan; kentin alt yapısında da ciddi yatırımlar yaptıklarını vurguladı.
 
“Hedefimiz kentin sınırını Umurbey`e kadar getirmek”
Yeni kordonu Kepez`e kadar ulaştıracaklarını da kaydeden Başkan Gökhan, ayrıca Çanakkale`nin sınırını da Umurbey`e kadar ulaştırmayı hedeflediklerini ifade ederek; “Burada önemli bir yeşil alan yaratma düşüncemiz de var. Ulaşımla ilgili İnönü Köprüsü`nü yaptık. Şimdi ise Ahmet Piriştina Caddesi`nin üzerinde ileride oluşacak raylı sisteme hazırlık için alan da var. Ortadaki geniş refüj aslında raylı sistemin yoludur. Şu anda şehrin nüfusu buna el vermiyor. Yani 250 bin nüfusa varmamız gerekiyormuş ki, raylı sistem yatırımına değsin. Uzmanların ifadesi bu. Yeni belediye binası ile beraber konferans, konser salonumuz, kültür merkezimiz de içinde olacak. Karacaören`deki 30 bin nüfusluk bir alanın imar planını tamamlandı. Alt yapısı yapılınca orada da inşaatlar başlayabilir. Daha sonra da hedef Çanakkale`nin sınırını Umurbey beldesi sınırına kadar getirmek. Bu bölgeye kadar şehri planlamak ve burayı tamamen konutlarla değil yeşil alanı ve ormanıyla bir bütün olarak planlamayı düşünüyoruz. Bunun gibi bir çok projemiz gündeme gelecek” diye konuştu. Kazdağları`ndaki tehlikeyi de gündeme getiren Başkan Gökhan, kentin su kaynağı olan Atikhisar Barajı ile ilgili riskin mutlaka bertaraf edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Alacaoğlu; “Çanakkale için göreve hazırız”
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakkı Alacaoğlu ise, oda olarak kentin gelişmesi için her zaman göreve hazır olduklarını dile getirdi. Alacaoğlu, oda üyelerinin yerel yönetimlerde görev almasının ilin kalkınması ve gelişmesi açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Gökhan ayrıca Diş Hekimleri Odası ile Lokantacılar ve Gazinocular Odası`nı da ziyaret etti.
Paylaş