Gökhan "Seçilecek olursam, bu sizin sayenizde"

1444

 Çanakkale Belediye çalışanları, Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan ile bir araya geldiler. Yoğun çalışma temposunu aksatmadan çalışmalarına devam eden Başkan Gökhan da belediye personelinin düzenlediği buluşmaya, eşi Hale Gökhan ile katıldı. Başkan Gökhan, ardından önceki gün İsmetpaşa Mahallelilerle bir araya geldi. Buluşma, Belediye Çalışanları Eğitim, Sosyal Tesis ve Sendika Binası bahçesinde gerçekleşti. Buluşmaya Başkan Gökhan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Acar, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN) Çanakkale Şube Başkanı Bülent Barın ve belediye personeli katıldı. DİSK Şube Başkanı Acar, TÜMBELSEN Şube Başkanı Barın ve Başkan Gökhan’ın konuşmalarının ardından, buluşma alanında pasta kesildi. Sendika Başkanları Acar ve Barın, buluşmada yaptıkları konuşmada, Başkan Gökhan’a 31 Mart seçimlerinde destek verdiklerini ve seçim süreci boyunca başarılar dileklerini ilettiler. Başkan Gökhan da personele hitap ederek yaptığı konuşmada, Çanakkale’nin belediye personeli sayesinde güzelleştiğini söyledi. kendisine verdikleri desteklerden dolayı personele teşekkür eden Başkan Gökhan; “Eğer bir başarı varsa ve ben pazar akşamı Belediye Başkanı olarak seçileceksem, emin olun ki, bunda en büyük pay sizlere aittir. Sizler olmazsanız, benim bu seçimi kazanmam mümkün değil” dedi. DİSK Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Acar; “Eminiz ki, bundan sonraki süreçte hep beraber Çanakkale için çalışıp üretmeye devam edeceğiz. Her platformda emeğin ve emekçinin yanında olan, desteğini bize hissettiren Başkanımız Ülgür Gökhan’a belediye emekçileri olarak, teşekkür ediyor ve çıktığı yolda başarılar diliyorum. Başkanım, Mart’ın sonu bahar, Çanakkale sizinle özgür kalacak” dedi. TÜMBELSEN Şube Başkanı Bülent Barın; “Bizlerin bu toplantıyı gerçekleştirmemizdeki sebep, emekçi arkadaşlarımızdan böyle bir talep gelmesidir. ‘Belediye Başkanımız, her platformda emeğin ve emekçinin yanında ve biz de ona seçim sürecinde destek olmak istiyoruz’ dediler. Ne kadar büyük bir aile olduğumuzu bu toplantıda daha iyi anladık. Adaylık sürecinde sizlere başarılar diliyoruz” dedi. 

 
“Bu kenti üst seviyelere çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz”
Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan; “Bütün çalışma arkadaşlarıma teker teker teşekkür ediyorum. Eğer bir başarı varsa ve ben pazar akşamı Belediye Başkanı olarak seçileceksem emin olun ki, bunda en büyük pay sizlere aittir. Sizler olmazsanız, benim bu seçimi kazanmam mümkün değil. Bizler planlıyoruz, projelendiriyoruz ama bunu uygulamaya sokan sizlersiniz. Bir fiil sokaklarda, yollarda, yağmurda, çamurda, sizler çalışıyorsunuz. Bundan sonraki vaatlerimizi de sizlerin bu çalışmalarından güç alarak yapıyoruz, yapabiliriz, diyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın göstergesidir. Onun için eğer bir başarı olacaksa, bu başarıda en büyük pay sizlerin olacaktır. Çalışma arkadaşlarımızın aileleri de çok önemli. Onlar da sizin gayretlerinize destek oluyorlardır. Aile bütünlüğünüz, birliğiniz çok önemli, moral çok önemli. Burada hakkınızın korunduğunu, sizlerin düşünüldüğünü biliyorsunuz. Sendika süreçlerinde ‘en iyi ücreti verelim, en iyi şartları sunalım’ diye düşündük. Çanakkale Belediyesi çalışanları, kesinlikle hak ettikleri ay ücretlerini alabilmeli, belediye zora düşmemeli. Hem sizlerin gelirleri artmalıdır hem de ücretlerinizi, maaşlarınızı zamanında almanız çok esastır. Dolayısıyla Çanakkale’deki sendikalarla görüşürken, bunlara dikkat ediyoruz. Bunun için gayret gösteriyoruz. Alın teri kurumadan ücret alınmalıdır, felsefesi ve sosyal demokrat düşünceyle hareket ediyoruz. Çanakkale Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımız özel hayatlarında da yakınlarından beğenileri alıyordur. Yapılanlardan onlar da mutlu oluyordur. Sizlerle beraber bu kenti paylaşmak çok güzel. İnşallah önümüzdeki 5 yılda da mutlu bir hayat yaşarsınız diye umuyorum. Eğer seçilecek olursam bu kenti üst seviyelere çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Sizler olduktan sonra bunu başarmamız için hiçbir neden yok. Burada sizler de bu kentin insanlarının kaynaklarıyla ekmeğinizi kazanıyorsunuz” dedi. 
 
“Burada mutlu yaşıyoruz, mutlu yaşamaya da devam edeceğiz”
Belediye Başkan Adayı Gökhan; “Bu güzellikte bir seçim olması çok güzel bir şey, Çanakkale, böyle bir kent. Yerel seçimlere giriyoruz, kavga, gürültü yok. Zaten bunlara ne gerek var? Sonuçta ben de, diğer adaylar da bu kente hizmet etmek için çalışıyoruz. Hiç birimiz, bu kentin kötü olmasını istemiyoruz. Tabi, karşılıklı eleştirilerimiz olacaktır. Özellikle beni eleştirecekler, çünkü ben mevcut Belediye Başkanıyım. Yeter ki içinde hakaret, iftira, karalama olmasın. Zaten bugüne kadar da bu şekilde adaylığımızı sürdürdük. Ülke genelinde seçim süreci, Çanakkale’deki gibi ilerlemiyor, televizyonu açtığımız zaman farklı bir görüntü görüyoruz. İşte Çanakkale’nin özelliği ve güzelliği burada. Onun için huzurun, bereketin, barışın kenti diyoruz ve burada mutlu yaşıyoruz, mutlu yaşamaya da devam edeceğiz. Sonuç itibariyle sokaklarda rastlaşacağız, karşılaşacağız. Bize oy verenle, vermeyenle yine bir arada olacağız. Hiçbir zaman ‘kim bana oy verdi, vermedi’ bilemiyoruz. Onun için herkesi bize oy vermiş olarak kabul edeceğiz. Dolayısıyla herkese, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eşit gözle bakacağız. Hiç kimseyi inancından, kökeninden, partisinden dolayı asla ötekileştirmeden, kardeşçe bu kentte yaşamaya devam edeceğiz. Ben, herkesin başkanı olacağım, bütün kentin başkanı olacağım, bugüne kadar olduğu gibi” dedi. 
 
“‘Hesap soracağız’ diyenler, şimdi onlara yandaş oldular”
Başkan Gökhan; “Bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti, Çanakkale Merkez’de ittifak yaptı ve Cumhuriyet Halk Partisi Adayı olarak beni destekleme kararı aldılar. Fakat aynı zamanda da biz de Gökçeada’da, Lapseki’de, Yenice’de İyi Parti’yi destekledik. Ancak bu ittifaklar olup da bizler uzlaşınca bazılarının huzuru kaçtı. Yani bize laf söylemeye başladılar. Bizim kurduğumuz ittifaka ‘Zillet İttifakı’ dediler. ‘Zillet İttifakı’ diyenler, geçmişte birbirlerine en ağır eleştirileri yapanlardır. Sosyal medyada hepsini görüyoruz. Zamanında ağza gelmeyecek lafları edenler, ‘Hesap soracağız’ diyenler, şimdi onlara yandaş oldular. Millet İttifakı olarak bizler, genel seçimlere girerken, İyi Parti seçimlere giremesin diye her türlü numarayı çevirdiler, o günleri unutmayın. Demokrasiden yana tavır alanlar, demokrasinin çok önemli olduğuna inanan bizlerden 15 Milletvekili istifa edip İyi Parti’ye geçti ve grup kuruldu. Dolayısıyla mecburen İyi Parti’yi kabul etmek zorunda kaldılar. Engel olmayı başaramadılar, bu kez de ‘yerel seçimde bu ittifakı bozar mıyız?’ diye ortaya olmadık şeyler çıkarttılar. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş