Gökhan, sandal baseninin peşini bırakmıyor...

Bir süre önce sandal baseni ve yat limanı ile ilgili Maliye Bakanlığı tarafından gündeme getirilen düzenleme; yat limanının Çanakkale Belediyesi ,sandal baseninin Tarım Bakanlığı sorumluğunda sonuçlanması sonrasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sandal baseni konusunda verilen kararın uygun olmadığını savundu.

804
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sandal baseni ile ilgili olarak, daha evvel idare mahkemesine yaptıkları başvurunun henüz sonuçlanmadığını belirterek ; burasının Tarım Bakanlığı’nın sorumluğuna verilmesi için balıkçı barınağı olması gerektiğini söyledi.
 
Bu alanın kentteki amatör balıkçılara hizmet verdiğini ve kara bölümünün Çanakkale Belediyesi mülkiyetinde olduğunu belirten Gökhan; “Tarım il müdürlüğüne verilmesi balıkçı barınağı sıfatı taşırsa olabilir. Sandal baseni kara tarafı Çanakkale belediyesine aittir. Sandal baseninin 3’te 1’i Çanakkale belediyesi sınırları içerisindedir. Orası balıkçı barınağı değildir. Amatör balıkçılara hizmet veren bir konumdadır” dedi.
 
İdare Mahkemesinin vereceği karar sonrasında buraya amatör balıkçıların kullanabileceği bir çekek yeri yaparak amatör balıkçıların hizmetine sunacaklarını bildiren Gökhan;  Tarım bakanlığı sorumluğunda olmasının yanlış bir uygulama olacağını belirtti.
Paylaş