Gökhan, "Mutlaka oyumuzu kullanmamız lazım"

603

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken siyasi partiler çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Zaman zaman gerginliklerinde yaşandığı seçim sürecinde, bir tartışmada Çanakkale Belediyesi Mayıs Ayı Olağan meclis toplantısında yaşandı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Demokratik haklarımızı kullanacağız. Geleceğimizle ilgili kendimiz, çocuklarımız ve ülkemizin geleceği için kararlar alacağız. Mutlaka oyumuzu kullanmamız lazım. Tüm hemşerilerimizden talebimiz bu. Kime oy vereceklerse versin, mutlaka katılımın sağlanması lazım. Elbette ki bizim gönlümüzden geçen Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı`nın kazanması yönünde. Sonuçta katılım çok önemli. Katılımdaki alışkanlığımızı devam ettirmemiz lazım. Söz söyleyebilmemiz ve konuşabilmemiz için en azından katılım sağlamamız lazım. Yarın eleştirebilmek ve öneri getirebilmek için" dedi.

"AKP iktidarının 22 yıllık serüveninin sonuna geldi"
Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen, Millet İttifakı ve CHP`nin iktidar olacağına gönülden inandıklarını ifade ederek, "AKP iktidarının 22 yıllık serüveninin sonuna geldiğine inanıyoruz. Halkımızı sandığa davet ediyoruz. Demokrasi şöleni olacak. Sandıktan sonucu ne çıkarsa çıksın sonuç ne olursa olsun, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu`nun 13. Cumhurbaşkanı ve Millet İttifakı ve CHP olarak da Meclis ve Parlamentoda çoğunluğu sağlayarak iktidar olacağımıza yürekten inanıyoruz" dedi.

"Bizler taşın altına elimiz koyduk"
Kılıçdaroğlu`nun, "Bugün dünden daha fakirseniz nedeni siyasi iktidar, AKP hükümeti ve Erdoğan" açıklamasını hatırlatan CHP`li Gezen, "Bizim saatlerce konuşacağımız şeylerin kısa bir özeti. CHP olarak 2017 yılında adalet yürüyüşüyle hak, hukuk, adalet diye yola çıktık. Biz hak ve hukuku isterken; sağlık, eğitim gibi her alanda eşit paylaşım üzerin, haksızlıkların sona ermesi üzerine çalıştık. Genel Başkanım buna iktidar yürüyüşü dedi. AKP iktidarının devletin siyasi ve ekonomik her açıdan her yönden yönetemediği bir süreçte, iş gücü ve emeğe her zaman saygısızca davrandığı ve saygısızca baktığı bir süreçte, bizler taşın altına elimiz koyduk" sözlerine yer verdi.

"Türkiye tarihinin en sıkıntılı zor bayram ve tamamını geçirdik"
CHP`li Gezen halkın adalet beklediğini belirterek, "İstanbul Sözleşmesi`nin kaldırılmasını, İmamoğlu Davasını, adalet bekleyen Çorlu tren faciası, öğrenciler ve ailelerin barınma sorununu, yazdıklarını ifade ettikleri için cezaevinde yatan 31 basın emekçisini, işsiz olması sebebiyle çocuğuna bayram harçlığı veremeyen emeklileri, işçileri öğretmenleri herkesi kucaklayacağız. İktidara geldiğimiz zaman adaletli bir şekilde mevcut geçmiş süreçte yaşanan hesap verilemeyen tüm hususları yargı önünde hesaplaşacağız. Yargı önüne getireceğiz. Bunların geride bırakılması mümkün değil. Türkiye tarihinin en sıkıntılı zor bayram ve tamamını geçirdik. Evlere baklava, et giremedi. Emekliler torunlarına harçlık veremedi. Babalar çocuklarına ayakkabı alamadı. Baklavanın kilosunun 400 lira, çikolatanın kilosunun 230 lira olduğu bir ülkede bayramı geçirdik. Birçok eve bunlar giremedi, bayram havası yoktu. Çünkü ekonomik yetersizlikler, babaların çocuklarını kucaklayamamasına sebep oldu." dedi.

"Herkesin derdi ekonomi"
Meslek odalarının başkanlarıyla görüştüğünü belirten Gezen, "Herkesin derdi ekonomi. Hak ve özgürlükler de önemli. Ama karınlar doymadığı, çocuklar yatağa aç girdiği sürece ve bizlerin bile çocuklara sütü ücretsiz verdirmeyi seçim vaadi haline getirdi. Her şeyi satarak 500 milyar dolar borcu oluşturan bu iktidar, bize çocuklara sütü ücretsiz verdirmeyi seçim vaadi haline getirdi. Yazıklar olsun" sözlerine yer verdi.

Meclis üyeleri Ak Partili Karadayı`dan özür bekledi AK Parti Belediye Meclis üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı, Millet İttifakı`nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun katıldığı televizyon programında "Üç yüz milyar dolar uyuşturucu baronlarından temiz para getirerek düzelteceğim" dediğini iddia etmesi üzerine tansiyonlar yükseldi. Karadayı`ya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Belediye Meclis üyeleri tepki göstererek, Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu`nun böyle bir şey demediğini ifade ettiler. Meclis üyelerinin tepkisi üzerine Karadayı söz konusu programın ses kaydını dinletti. Kılıçdaroğlu`nun "Ben 300 milyar dolar parayı getireceğim bu ülkeye, temiz para. Dışarıdan yatırımcıyı getireceğiz temiz para" dediği ortaya çıktı. Başkan Gökhan ve CHP`li Meclis üyeleri asılsız iddiaları nedeniyle Karadayı`ya tepki göstererek özür dilemesini bekledi.
(Damla Yeltekin)

Paylaş