Gökhan, Kazdağları’na ve alan kılavuzlarına sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın basına kapalı geçekleşen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ziyaretinde ne konuşulduğu merak konusu oldu. Görüşme ile ilgili olarak Çanakkale OLAY`a özel açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kazdağları ve Alan Klavuzları konusunu gündeme getirdiğini ifade ederek, “Alan Kılavuzlarımızın sorunu çözüldü, orada çalışmaya devam edecekler” dedi. Gökhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a brifing verdiğini ve brifingin ardından da Kazdağları konusunu gündeme getirdiğini söyledi...

1526
 
 
“Kazdağları`nın bir fotoğrafı ile buranın önemini anlattım. Bu dağlarda siyanürle altın işletmesine karşı bizim bu konuda direncimiz ve mücadelemiz olduğunu ifade ettim” diyen Başkan Gökhan, “Buraların ne kadar önemli olduğunu, endemik bitkileri ile, flora ve faunası ile bu dağın farklı bir dağ olduğunu söyledim. Burada açık işletme olmasının tüm dağı tahrip edeceğini, sularımızın ve havamızın kirleneceğini söyledim. Balıkesir tarafının olduğu kadar, Çanakkale tarafının da milli park olmasını istediğimizi söyledim. Kendisi de `tamam` dedi. Yorum yapmadı. Sonuç itibariyle biz üzerimize düşeni yaptık. Konuyu gündeme getirdik” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Gökhan`ın önem verdiği ve üzerinde ısrarla durduğu diğer bir konu ise alan kılavuzlarıydı. “Kanunda Alan Kılavuzlarının müktesep haklarının atlandığını, dolayısıyla bir statü kazanana kadar, çalışmaları gerektiğini ifade ettim” diyen Başkan Gökhan, “Buraya 3 milyon insan geliyor ve sadece rehberlerin yeterli olmayacağını söyledim. Sonuç itibariyle alan kılavuzları Çanakkaleli hemşerilerimizdir ve sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Müktesep haklarını kullanmalılar. Kendisi de talimat verdi, vali beye de söyledi. Geçici olarak izin verilmesi talimatı verdi. Yeni bir statü gelinceye kadar Alan Kılavuzları orada görev yapmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.
Paylaş