Gökhan, "Hukuk saçmalığıdır!!!"

415
Çanakkale Belediyesi Meclisi Haziran Ayı Toplantısı, geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yönettiği toplantıda muhalefet partilerinin yönettiği belediyelere düzenlenen operasyonlar gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel`in, CHP`li belediyelere yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında, "Toplumun düzenini temin eden yargıyla ilgili sürekli olarak itibarsızlaştırma tavırlarınızı kınıyorum. Nüfuslu kişiler delil karartabilir, süreci farklı bir yere götürebilir endişesine karşı, bu uygulama yapılıyor" dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Bu hukuk saçmalığıdır. Ortada kesinleşmemiş bir ideayı burada söylemeniz hukuk saçmalığıdır. 15 gündür zaten inceleniyor. Karartacak olsa 15 günde belediyeyi boşaltır" diye tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen ise, "Çan ve Küçükkuyu belediye başkanlarımızın tamamen yasal ve maddi hukuk boyutunda gerekçeye dayanmaksızın, gözaltına alınarak itibarsızlaşma çabasında olduklarını gördük. Yapılan işlemler, temelsiz ve hukuka aykırıdır" dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Burak Kunt ise CHP ve İYİ Partili belediyelere yönelik gözaltı operasyonlarına ilişkin, "Siz hiç, duydunuz mu AK Partili bir başkana böyle bir muamele yapıldığını? Ailesinin, çocuklarının yanından alındığını" diye sordu.
Kunt, "Siz hiç, duydunuz mu?"
İYİ Parti Grup Başkanvekili Burak Kunt, belediye başkanlarına düzenlenen operasyonlara ilişkin, "Geçtiğimiz hafta içinde seçilmiş belediye başkanlarına yönelik soruşturmaların, kamuoyuna yansımalarını izledik. Gökçeada`nın seçilmiş Başkanı Ünal Çetin`e yapılan muamele bizi üzmüştür. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Belediye başkanımızın teşkilatlarımızla birlikte bu muameleye karşı her daim yanında olduğumuzu dile getirmek istiyoruz. Aynı şekilde Çan Belediye Başkanı Bülent Öz`e yapılan muameleyi kabul etmemiz mümkün değil. Taksileri Çanakkale Merkez`de gezen bir beldemiz var. O beldenin eski belediye başkanı hakkında da bir yargı süreci var. Siz hiç, duydunuz mu AK Partili bir başkana böyle bir muamele yapıldığını? Ailesinin, çocuklarının yanından alındığını? Keşke telefon edilseydi. Biz buna benzer günleri yaşadık. İnsanların sabaha karşı, evlerinden, çocuklarının yanlarından itibarsızlaştırılarak alındığı günleri gördük. Biz o gün de bağırdık; `Yapmayın. Bu adalet bir gün size de lazım olacak` dedik. O gün dikkat edin dediklerimiz, başınıza bela oldu da. Sadece sizin başınıza değil, bu ülkenin başına da bela oldu" sözlerine yer verdi. 
Gezen, "Yapılan işlemler, temelsiz ve hukuka aykırıdır"
CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen ise belediyelere düzenlenen operasyonlara ilişkin, "Kunt arkadaşım belediyeye yapılan müdahaleler ve baskılara konusundaki konuşmasına katılıyorum. CHP Belediyelerine `güvenilmez duygusu yaratmaya` yönelik operasyonlar yapılıyor. Algı operasyonu, siyasallaşmış bir çaba. CHP belediyelerinin görevlerini yapamıyor algısını yaratma çabası, bu hizmetleri veremiyorlar çabası. Başaramayacaklar. Yargıdaki siyasallaşma adalet algısını da yıpratıyor ve çürütüyor. Çan ve Küçükkuyu belediye başkanlarımızın tamamen yasal ve maddi hukuk boyutunda gerekçeye dayanmaksızın, gözaltına alınarak itibarsızlaşma çabasında olduklarını gördük. Yapılan işlemler, temelsiz ve hukuka aykırıdır. Sabah 6.45`te gözaltına alınmasının hiçbir gerekçesi yoktur" diye belirtti.
Yüksel, "Yargı siyasallaşsaydı, Gökhan, davadan beraat eder miydi?"
AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel`in operasyonlara ilişkin sözleri tartışma yarattı. Yüksel, "Gökçeada Belediye Başkanı, hakkındaki idealar sebebiyle sorgulanmaya davet edildiği, hiçbir mahkemeye katılmayıp, mahkemenin son gününde sahte bir doktor raporuyla mahkemeye rapor yollaması sonucu, ideaların vahameti açısından da yakalama çıkarma dışında da bir seçenek kalmadığı için bu duruma gelinmiştir. Süreci gerçek ve saptamalarla izlenirse bu süreç ortaya çıkacaktır. CHP`li belediye başkanları ile ilgili konuya gelince, `Yargı siyasallaştı, siyasallaştı` diyorsunuz. Yargı siyasallaşsaydı, sayın Ülgür Gökhan, yargılandığı davadan beraat eder miydi? 8 yıl süren bir davanın ardından Gökhan beraat etti ve biz `geçmiş olsun` dedik. Başkanımız aklandı" ifadelerine yer verdi. Gökhan, Yüksel`in `geçmiş olsun` sözlerine ilişkin, "Eleştirdiniz. Bu adam nasıl beraat eder?` diye" dedi. 
"Nüfuslu kişiler delil karartabilir"
Yüksel, "Gökhan, `Bir yargı süreci vardı. Yargılandım. Aklandım. Çünkü ben hukuka güveniyorum. Adalet dışında hiçbir şeyin önünde eğilmeyen hakimlerimiz var` dedi. Yargının siyasal olup olmadığını CHP`li başkanların mahkeme sonucuna göre mi tahayyül edeceğiz? Toplumun düzenini temin eden yargıyla ilgili sürekli olarak itibarsızlaştırma tavırlarınızı kınıyorum. Nüfuslu kişiler delil karartabilir, süreci farklı bir yere götürebilir endişesine karşı, bu uygulama yapılıyor. ki Öz`e ya da diğer CHP`li belediye başkanlarına yönelik bir uygulama değil, bu uygulama yapılıyor. Bunu en iyi siz biliyorsunuz. Bunun üzerinden olayı mecrasından çıkartıp hedef şaşırtma gibi bir yöntem de acziyeti göstermektedir. İddialar karşısında sorgulanmak, yargılanmak ve aklanmak; o idealarla muhatap olan başkanların istediği bir şey olmalıdır. Çan örneğinden devam edelim. Biz kişiler üzerinden değil başkanlık makamları üzerinden hareket ediyoruz. Önemli bir makam belediyede iş yapmış yeğeni tarafından şikayet ediliyor. Delillerle bir itamda bulunuyor" dedi.
Yüksel`e tepki gösterdiler
Yüksel`in sözlerine tepki gösterdiler
CHP`li Gezen, Yüksel`in sözlerini eleştirerek, "Hukuku bilmiyorsunuz. Bu konuda da değerlendirme yapmayın. Az önce yargılamadan bahsettiniz" ifadelerine yer vererek belediye başkanlarının gözaltı işlemlerinin hukuksuz olduğunu vurguladı. Gezen, "Tabi ki varsa bir iddia bağımsız yargı üzerinden, adalete güvenerek yargılanacak ve aklanacaklar" sözlerine yer vererek gözaltı operasyonlarının CHP`li belediyeleri itibarsızlaşmaya yönelik olduğuna bir kez daha değindi. Belediye Başkanı Gökhan ise AK Partili Yüksel`in gözaltı uygulamasıyla ilgili sözlerine tepki göstererek, "Bu hukuk saçmalığıdır. Ortada kesinleşmemiş bir ideayı burada söylemeniz hukuk saçmalığıdır. 15 gündür inceleniyor. Karartacak olsa 15 günde belediyeyi boşaltır" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş