havadurum

Gökhan "Hepimiz insanız ve hepimiz, inancımıza göre de kardeşiz"

1381

Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan, 31 Mart yerel seçimlerine yaklaşık 5 gün kala seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Dernek, Oda, kurum ve kuruluşları ziyaret eden Gökhan, kent esnaflarını da ziyaret ediyor. Başkan Gökhan, son olarak Kaz Dağı Tahtacı Türkmenleri Kültür, Yardım ve Dayanışma Derneği temsilcileriyle bir araya geldi. Çanakkale Belediye Çalışanları Eğitim, Sosyal Tesisi ve Sendika Binasında düzenlenen toplantıda dernek temsilcileriyle buluşan Başkan Gökhan’a CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve İl Genel Meclis Üyesi Adayları da eşlik etti. Gökhan, Millet İttifakı Belediye ve İl Genel Meclis Üyesi Adayları ile birlikte düzenlediği ziyaret çerçevesinde, Dernek Başkanı Mustafa Ayaz ve üyelerle sohbet etti. Gökhan, daha çok Kaz Dağı bölgesi ve Çanakkale’nin değişik bölgelerinde yaşanan, orman katliamlarına değindi. Gökhan; “Biz, bu konuda mücadele ediyoruz. Ormanlarımızı, suyumuzu korumak zorundayız” ifadelerini kullandı. Belediye Çalışanları Eğitim, Sosyal Tesisi ve Sendika Binasında düzenlenen toplantıda konuşan Gökhan, özellikle ‘Cem Evleri ibadethane midir, değil midir?’ tartışmalarıyla ilgili düşüncelerini aktardı. Başkan Gökhan; “‘Cem Evleri ibadethane midir?’ gibi saçma bir soru olamaz. İnsanlar gidiyor oraya, ibadetlerini yapıyorlar. Orada ibadet ediliyorsa, orası ibadethanedir. Herkesin buna saygı göstermesi gerekiyor. Biz, hiç kimsenin ne kimliğini ne de inancını sorgulayabiliriz. Biz, hepimiz insanız ve hepimiz, inancımıza göre de kardeşiz. Tabi zaman içerisinde insanoğlu farklılaşmıştır. Fakat biz, farklılıklarımızı düşmanlık olarak ya da dışlamak olarak kullanmamız, son derece yakışıksızdır” dedi. 

 
“Ormanlarımızı, suyumuzu korumak zorundayız”
Yaşanan ağaç kıyımlarına, orman katliamlarına değinen Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Gökhan; “Şuanda Kaz Dağları bölgesinde ve Çanakkale’nin değişik orman arazilerinde altıncıların on binlerce ağacı kesmesi söz konusu oldu. Mücadele ediyoruz ama devlet denilen kurum, müsaade etmiyor. Fakat biz, mücadele etmeye devam edeceğiz. Ormanlarımızı, suyumuzu korumak zorundayız. Bu kentte yıllardır hiçbir sıkıntı olmadan Türkmenlerle beraber yaşıyoruz. Onun için bundan sonra da bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” dedi. 

“Bunlar, insanları dışlamayı kendilerine hak görüyorlar”
CHP Belediye Başkan Adayı Gökhan; “Cem Evleri’nin bizim için büyük bir zenginlik olduğunu söylüyoruz, savunuyoruz. Ama onlar hala daha, ‘Cem Evleri ibadethane midir, değil midir?’ diye tartışıyorlar. Zaten ‘Cem Evleri ibadethane midir?’ gibi saçma bir soru olamaz. İnsanlar gidiyor oraya, ibadetlerini yapıyorlar. Orada ibadet ediliyorsa, orası ibadethanedir. Herkesin buna saygı göstermesi gerekiyor. Biz, hiç kimsenin ne kimliğini ne de inancını sorgulayabiliriz. Biz, hepimiz insanız ve hepimiz, inancımıza göre de kardeşiz. Tabi zaman içerisinde insanoğlu farklılaşmıştır. Fakat biz, farklılıklarımızı düşmanlık olarak ya da dışlamak olarak kullanmamız, son derece yakışıksızdır. En büyük günahlardan bir tanesi, dışlamak, ötekileştirmek ve ayrımcılıktır. Fakat bunlar, insanları dışlamayı kendilerine hak görüyorlar. Bazı insanlar, cennet vaat ediyor, camilerde siyaset yapıyorlar” ifadelerini kullandı. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş