havadurum

Gökhan “Çevre mücadelelerinde beraber olmaya devam edeceğiz”

Önceki dönem Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi kaynaklarının, usulsüz kullanımına kendisine açılan davada beraat etti.

1672

Kanadalı şirket Alamos Gold'un iştiraki Doğu Biga Madencilik A.Ş. tarafından Çanakkale'nin tek içme ve sulama kaynağı Atikhisar Su Havzası'nda yapılmak istenen siyanürlü altın madenciliğine karşı başlatılan "Su ve Vicdan Nöbeti" sebebiyle Çanakkale Belediyesi Eski Başkanı Ülgür Gökhan ve dönemin Belediye Başkan Yardımcılarıyla birlikte toplam 16 kişiye dava açılmıştı.

Dava dün görüldü

Savcılık, Ülgür Gökhan için "Su ve Vicdan" eylemlerinde Belediye Bütçesinde 192 bin 860 lira harcama yaparak kamu zararına yol açtığı, görevini kötüye kullandığı ve Taşıt Kanununa muhalefet ettiği gerekçesi ile TCK 53/1'den siyaset yasağı da talep etmişti. Davanın 6’ıncı duruşması dün Çanakkale 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“Çevre mücadelelerinde beraber olmaya devam edeceğiz”

Gökhan ve beraber yargılandığı dönemin Belediye Başkan Yardımcıları Çanakkale Belediyesi kaynaklarının usulsüz kullanımına ilişkin açılan davada beraat etti. Salondan alkışlarla çıkan Gökhan; yaptığı ilk açıklamada “Çevre mücadelelerinde beraber olmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

“Biz orada Çanakkale halkının ve Türkiye'den gelen insanların refahı için, güvenliği için, esenliği için üstümüze düşen görevi yaptık”

Gökhan, görülen davanın ardından yaptığı basın açıklamasında, “Kaz Dağları davası, çevre davası ne dersek diyelim burada Çanakkale halkına ait olan su kaynaklarının korunması için Çanakkale halkıyla beraber verdiğimiz mücadelede bir kez de yargı bizi haklı buldu ve berat ettik. Zaten böyle bir davanın açılmış olması son derece anlamsızdı. Orada şu anda karşı çıktığımız madencilik faaliyetleri durdu. Yani hükümet bile, bakanlık bile haklı olduğumuzu belirledi ve faaliyeti durdurdu ama maalesef klasik soruşturma anlayışı, 'orada kamu zararı var, araba yollamışsınız, tuvalet yollamışsınız' diye bize yargılamaya çalıştı. Biz orada Çanakkale halkının ve Türkiye'den gelen insanların refahı için; güvenliği için, esenliği için üstümüze düşen görevi yaptık. Orası bizim sınırımızdır. Yani Atikhisar Barajı'nın sonuna kadar bizim su mücavirimizdir” diye konuştu.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş