Gökhan; "Bavul sadece bir espriydi"

Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda 'mor bavul' gerginliği yaşandı. Ak Parti İl Başkanlığı'nda, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan için hazırlandığı söylenen 'mor bavul' güvenlik görevlileri tarafından meclis salonuna alınmayarak gergin anlara sebebiyet verdi.

1721

Çanakkale Belediyesi Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, önceki gün Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Başkanlığında gerçekleştirildi. Ak Parti İl Başkanlığı`nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, içerisinde pirinç, tereyağı, CHP`nin altı okunun bozulmuş halde görselinin bulunduğu çeşitli materyallerinin içerisinde olduğu mor bavul, Belediye Meclis Toplantısı`nda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a verilmek üzere hazırlanmıştı. Saat 18.00`a dakikalar kala Ak Parti Çanakkale Gençlik Kolları tarafından Ak Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel`e teslim edilen `mor bavul` güvenlik görevlileri tarafından alınmadı. İçeriye alınmayan bavul, meclis salonunun dışarısında bekletildi.

Yüksel; "Kanun önünde yasak mı?"
Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Meclis Toplantısı`na getirilen mor bavula ilişkin açıklamalarda bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel; "Bugün İl Başkanımızla birlikte bir basın açıklaması yapıldı. Haberiniz vardır diye düşünüyorum. Sonrasında size iletmemiz için bir bavul gönderildi fakat güvenlikçi arkadaşlar içeri sokmamıza izin vermedi. Bu kanun önünde yasak mı, ilk bunu sormak istiyorum. Çünkü daha önce elinde pankartla buraya gelip mesaj veren arkadaşlar oldu. Mesela Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu`nun, Kadın Kolları Başkanımız Özlem Karadayı`nın katıldığı bir programın ondan izin almaksızın burada izletilerek siyaset yaptığınız oldu, bunlar uygun da bizim size iletmek istediğimiz bavul gerçekten yasak mı, bunu sizden duymak istiyorum" ifadelerini kulandı.

Gökhan; "Burası şov yeri değil"
Mor bavul polemiğinin ardından açıklamada bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Burası şov yeri değil, burası Çanakkale Belediye Meclisi, burada ciddiyet gerekiyor, bavulu sunmak istiyorsanız dışarıda alırım. Niye verdiğinizi de merak ediyorum. Tatlı konuşmaya gerek yok çünkü siz tadı kaçırdınız artık" şeklinde konuştu.

Yüksel; "Biz Çanakkale halkının mesajını aldık"
Başkan Gökhan`ın Ak Çanakkale İl Başkanı Naim Makas`a dair attığı tweete değinen Yüksel; "Seçim öncesi, tüm Çanakkale halkının iradesini ipotek altına alacak şekilde, bizlere haklarını helal etmemek telkininde bulundurmak bir başkana, dilinden özgürlüğü, barışı, kardeşliği düşürmeyen bir başkana yakışıyor muydu? Söylem ve eylemlerinizde rahatsızlık yaratmamanınız gerekir diye düşünüyorum. Siz ve bütün CHP`li arkadaşlarımız gizli reklam gibi sürekli kardeşlikten, barıştan, özgürlükten bahsedersiniz. Bütün yılı zaten bir kalple geçirdiniz fakat şekildeki mektubunuzda ve Naim başkanımıza attığınız tweette gördüğümüz gibi aslında özünüzde o kadar da kardeşlikten, eşitlikten, sevgiden yana değilsiniz. Saz çalıyorsunuz ama pop söylüyorsunuz. Kontrol edemediğiniz bir Ak Parti düşmanlığınız var. Naim başkan Çanakkale teşkilatının gözbebeğidir, çok sevdiğimiz bir başkanımızdır, o şekil bir tavır karşısında hepimiz onun arkasında olur. Siz Makas Başkan bavulunu topla dediğiniz neredeyse aynı gün, Hollanda`da ırkçı siyasi parti lideri var, aynı konuyla ilgili aynı tweeti attı, siz Makas Başkan bavulunu topla dediniz, o da dedi ki Hollanda`da yaşayan Türkler Erdoğan`a oy attıysanız bavulunuzu toplayın dedi. Farklı bir yerdesiniz ama ırkçı bir siyasi lideriyle aynı yerde olmanız bizi üzdü. Naim başkan bir vekil kaybetti, muhtemelen başarısız buldunuz. Biz milletimizin verdiği mesajı aldık, Çanakkale halkının mesajını aldık, masaya yatırırız gereğini yaparız, iddiamızı devam ettiririz. Çünkü siyaset iddia ortaya koyma işidir. Bu seçim sürecinde bir mesaj daha vardı; halkın hassasiyetlerini dikkate almadan, halkın sinir uçlarını sürekli tahrip ederek bir siyasetinin başarıya ulaşmayacağını seçim sonuçları mesaj olarak verdi. Eğer vekil kaybetmenin yola gitmek olarak algılıyorsanız, lütfen aynı çağrıyı 38 vekil kaybetmiş genel başkanınıza yapınız" ifadelerini kullandı.

Gökhan; "Siz espriden anlamıyorsanız ben napayım"
Bavul konusunun bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğini, sadece espri yapmak istediğini belirten Başkan Gökhan, konuya açıklık getirerek; "Çanakkale`de ki farkı söyleyeyim mi. Bunlar Çanakkale`deki mağlubiyetlerini örtmeye çalışıyorlar. Yanlış anlaşılma var diye düşünüyorum, umarım öyledir. Sayın Makas`a şunu söylemeye çalıştım, ben bavulunu al bu şehirden git falan demedim, imada etmedim. Ben bavulunu hazırla, il başkanlığından ayrılmaya hazır ol anlamında söyledim. Niye çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale teşkilatı Çanakkale`de başarısızlıkla sonuçlandırdı bu seçimi. Tamam genelde meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimi eyvallah sıkıntı yok ama Çanakkale`de hem merkez ilçede kemde genelde başarısız oldunuz ve bir vekil kaybettiniz. Oy oranınız düştü. Bizim adayımız merkezde yüzde 72 oy aldı. İl genelinde yüzde 58.8 oy aldı. Her aşamada CHP adayının arkasında kaldınız. Dolayısıyla da hani diyorsunuz ya Kemal bey gitmeli, gitsin. Bende diyorum ki sende bavulunu hazırla. Nereye hazırla partide hazırla evine dön anlamında. Onun özelinde iki insanı karşılıklı özel sosyal medyasından özelde yazdığımız bir şey. Ben ne mecliste, ne basının karşısında söylemedim, ne ulu orta yerde konuştum bunu. Burada özelde o yazdı ben yazdım konu kapandı. Siz köpürttükçe köpürttünüz" diye belirtti.

Gökhan; "Benim bavulumu ancak bana örgütüm toplatır"
Başkan Gökhan, seçim sürecinde vatandaşlara gönderdiği mektuba ilişkin açıklamalarda bulunarak; "Helal etmeyin konusu ise evet helalleşmeyin diyorum, helal etmeyin diyorum, helal etmiyorum. Çünkü o kadar çok hakkımızı yediniz ki. O PKK`lılar ile olan videolar ve daha neler neler. Üstelik bizi neyle nitelediniz biliyor musunuz, ben alındım başkası alınmamış olabilir. Dinsizlik, kitapsızlık, kafirlikle nitelediniz. Onun için hakkımı helal etmiyorum etmeyeceğim de. Napayım ben bavulu şimdi. Diyorsanız önümüzde yerel seçimler var, sen bavulunu toplayacaksın, bende size şunu söyleyeyim. Biz sizin parti gibi değiliz. Bizim yöntemlerimiz farklı. Benim bavulumu ancak bana örgütüm toplatır. Hep ön seçimi savundum, hep ön seçimle geldim ve örgütün kararına hep saygı duydum. Başarısız oldunuz bunu örtmeye çalışıyorsunuz, Çanakkale`de ki mağlubiyetinizin, bu yenilginizin hesabı sorulacak sizden nokta" dedi.
(Damla Yeltekin)

Paylaş