havadurum

Gökhan, Akçansa’da tesis inceledi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan, Akçansa Çimento Fabrikasını ziyaret etti. Başkan Gökhan, hem Çimento Üretim Tesisini, hem de Alternatif Yakıt Geri Kazanım Tesisi`ni gezerek bazı incelemelerde bulundu.

1194
Türkiye’nin lider yapı malzeme şirketi Akçansa’nın Çanakkale’deki çimento fabrikasını hem Çimento Üretim Tesisini, hem de Alternatif Yakıt Geri Kazanım Tesisini gezen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Akçansa Çanakkale Fabrika Müdürü olarak görevine yeni atanan Okay Kılınç’tan alternatif yakıt beslenme tesisi hakkında bilgiler edindi. Ziyaret sırasında Okay Kılınç, çimento tesisinin atıkların enerji amaçlı geri kazanımı için en uygun süreç olduğu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
 
Tesis hakkında
Çanakkale Fabrikası Alternatif Yakıt Besleme Tesisi 11 milyon TL ile hayata geçti. Yarım asra yakın bir süredir Türk çimento sektörüne yön veren Akçansa, yeni yatırımlarını enerji ve sürdürülebilir çevre alanında sürdürüyor. Bu doğrultuda Akçansa, tüm paydaşları ve dünya için olumlu sonuçlar doğuracak yenilenebilir enerji kaynakları, atık yönetimi uygulamalarıyla verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar yaparak faaliyet gösteriyor. Çanakkale Fabrikasında Alternatif Yakıt Besleme yatırımı 2013 yılı içerisinde tamamlanmış ve Mart 2013 itibariyle faaliyete geçmiştir. Akçansa Çanakkale Fabrikası’na yapılan 11 milyon TL’lik yatırımla faaliyete geçen Alternatif Yakıt Hazırlama ve Besleme Tesisi, Türkiye’nin lastik parçalayarak yakabilen ilk ve tek tesisidir. Tesis, RDF ve lastik olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Hem lastik hem de RDF parçalayıp yakabilen Türkiye’deki en yüksek kapasiteli tesistir. Parçalanmış yakıt karışımı 45 ton/saat kapasiteli çevreci boru bant ile ön ısıtıcı kule üzerinden döner fırına verilerek yakılmaktadır. Fırında alternatif yakıt kullanımıyla 37.000 ton petrokök kömürü ikame edilebilmektedir.
 
Okay Kılınç hakkında
Büyükçekmece Fabrika Müdürü Okay Kılınç, Çanakkale Fabrika Müdürü görevine atandı. Okay Kılınç, İstanbul Teknik Üniversitesi, Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden 1996 yılında mezun olduktan sonra 2009 yılında İstanbul Üniversitesi’nde İşletme Bilgi Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı. Şirkette 10.06.2002 tarihinden bu yana sırası ile Büyükçekmece Fabrika Üretim/Vardiya Mühendisi, Çanakkale Fabrika Yarı Mamul Şefi, Büyükçekmece Fabrika Üretim Müdürü ve Büyükçekmece Fabrika Müdürü olarak görev yaptı.
Paylaş