Gökhan ailesinin gururu

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yeğeni, gazetemizin yazarlarından Fuat Gökhan`ın kızı Merve Çelebi, kariyer basamaklarına 20 yıl sonra da devam etti. Bir çocuk annesi Çelebi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü`nden birincilikle mezun oldu.

1528

Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi`ne tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü`nü bitiren ve İzmir Ticaret Odası`nda önce Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü`de müdür yardımcısı ardından da müdür olarak görev yapan Merve Çelebi, 2005 yılında dünyaya gelen kızı Maya ile ilgilenmek için ay hayatına uzun bir mola verdi. Çelebi, 2010 yılında tekrar sınava girerek bu kez İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü`nü kazandı. Burayı birincilikle bitiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yeğeni, gazetemizin yazarı Fuat Gökhan`ın kızı Merve Çelebi, başarı hikayesini gazetemiz Çanakkale OLAY ile paylaştı. “Çanakkale doğumluyum” diyerek açıklamalarına başlayan Çelebi, “1994 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü`nden şeref derecesi ile mezun oldum. 3 yıl kadar Çanakkale`de babamın yanında çalıştım. 1997 yılında evlendim ve İzmir`e yerleştim. 1998 yılında İzmir Ticaret Odası`nın açtığı sınavı kazandım ve Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü`de Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya başladım. Görevim gereği Türkiye`nin dış ticareti ve dış ülkeler ile olan ekonomik ve ticari ilişkileri üzerine çeşitli makalelerim ve kitaplarım yayınlandı. 2003 yılında müdürlük görevine getirildim. 2005 yılında kızım Maya dünyaya geldi ve bu nedenle iş yaşantıma ara verdim” dedi.

 
 
Neden tasarım?
Çelebi, “neden tasarım?” sorumuza ise “Mimariye ve tasarıma karşı uzun yıllardan beri ilgim vardı. Bu konuda kendimi geliştirmek amacıyla kızımın okula başladığı 2010 senesinde ben de üniversite sınavlarına girdim” diyerek yanıt verdi. “Tercih döneminde İzmir`deki belli başlı okulları ziyaret ettim ve görüşmelerde bulundum” şeklinde konuşan Çelebi, “İzmir Ekonomi Üniversitesi`ndeki ziyaretimde, birkaç ay sonra Temel Tasarım hocam olacak olan Tuğyan Aytaç Dural ile görüşmem benim tercihime yön veren en önemli etken oldu ve İçmimarlık Bölümü`ndeki eğitimime bu şekilde başladım. Geçen 4 yıl, benim hayatımın bir dönüm noktasını teşkil ediyor. Tasarım bir meslekten öte bir hayat şekli. Bu nedenle sadece yeni bir meslek edinmekle kalmadım. Yeni arkadaşlarım, hocalarım ve tasarım dolu bir çevre sunan okulum bana yeni bakış açıları verdi, kendimi güncellememe imkan sağladı.  Müthiş yorucu, haftanın 2-3 gecesini uykusuz geçirdiğim dört yılı bölüm birincisi olarak tamamladım. Kızı yeni okula başlamış bir anne, bir eş ve bir tasarım öğrencisi olarak sürekli şapka değiştirdiğim bu dört yılı, ailemin desteği olmasa bu kadar başarılı bir şekilde geçiremezdim” ifadelerini kullandı.

“Çevreme de örnek oldum”
Kendisinin ikinci üniversiteye başlamasının çevresindekiler açısından ise ilgi ile karşılandığını ifade ederek çevresinden ve ailesinden ikinci kez üniversiteye başlayanlar olduğunu ifade etti. Çelebi, “İkinci bir üniversiteye başlamam çevremdeki ve ailemdeki bazı insanları da motive etti. Aralarında ikinci üniversiteyi okumaya başlayanlar oldu. Örneğin şu anda ekonomist ablam grafik tasarım, göz hekimi görümcem fotoğrafçılık okuyorlar. Bundan sonraki meslek hayatımı tasarımcı olarak devam edeceğim. Hedefim bu konuyla ilgili tecrübe ve bilgimi yurt dışında geliştirdikten sonra Türkiye`ye dönüp akademik hayat içinde yer almak” ifadelerini kullandı.

Paylaş