Gökhan; “Kutlu, kendi vekiline terbiyesiz demiştir”

Atık su projesi ile ilgili İller Bankası’ndan alınacak kredi nedeniyle kentte başlayan ‘Tık Yok’ polemiği sürüyor.

1420
Belediye meclisinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Atık Su Projesi ile ilgili İller Bankası’ndan alınacak kredinin akıbeti için çağrıda bulunduğu AKP Milletvekili Mehmet Daniş’ten yaklaşık bir ay geçmesine rağmen hala tık olmadığını anımsattı. AKP’li meclis üyelerinden de ses çıkmadığını belirten Başkan Gökhan, gazetemize açıklama yapan AKP Muzaffer Kutlu’ya da cevap verdi.
 
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu’nun kendi vekiline terbiyesiz dediğini kaydeden Başkan Gökhan; “İller Bankası’ndaki kredi ile ilgili henüz tık gözükmemekte. Önümüzdeki Perşembe günü bu konunun gündeme alınacağını duydum. Kredimiz onaylanırsa ihale sürecini başlatırız diye düşünüyorum. Sayın AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu da açıklama yaparak bu sürece dahil olmuş. Sayın Kutlu, açıklamasında, ‘Tık yok demek terbiyesizliktir’ demiş. Yani kendi vekiline terbiyesiz demiştir. Çünkü, tık lafını mecliste ilk kez söyleyen sayın Daniş’tir. Bu konuşmalar iktidar partisi temsilcisine yakışmayan konuşmalardır. Biz gerekli açıklamayı kamuoyuyla paylaştık. Burada müdahil olup terbiyesizliktir demek haddini bilmezliktir. Bu konuda kredi çıkınca kamuoyuna paylaşacağız” dedi.
 
Gökhan; “Lütfedip bana hediye göndermeyin”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kazdağları’nda maden araması yapan bir firmanın gönderdiği hediyeyi iade etti. Maden araması yapan bir firmanın kendisine hediye gönderdiğini kaydeden Başkan Gökhan, söz konusu firmaya hediyesini, Kazdağları’nda altın aramalarına neden karşı olduklarını içeren bir mektupla birlikte geri gönderdiğini söyledi. Gökhan; “Kazdağları’nda maden araması yapan bir firma bana hediye göndermiş. Bu süreci savunuyor. Bende kendisine teşekkür ettim. Niye karşı olduğumuzu ifade eden bir mektupla hediyesini ger gönderdim. Altın arayan firmalar lütfedip bana hediye göndermesin” dedi.
Paylaş