havadurum

Gökhan; “Belediye emekçisinin yüzü gülecek”

Çanakkale Belediyesi ile Disk Genel İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın olumlu katkılarıyla son aşamaya geldi.

532
Çanakkale’de kamuoyunu uzun süredir meşgul eden toplu sözleşme görüşmeleri için Ankara’dan gelen Disk Genel İş Sendikası Toplu Sözleşmeden Sorumlu Daire Başkanı Aladdin ÖZTÜRK, Disk Genel İş Sendikası Şube Başkanı Erdinç Uslan, Disk Genel İş Sendikası Şube Sekreteri Adnan İLTER ve İşçi Temsilcileri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Disk Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Öztürk, istenilen taleplerin haklı talepler olduğunu dile getirerek, memur ile işçi arasındaki ücret farkının giderek açıldığını söyledi. İşçilerin memurların aldığı gibi ücret alarak maaşların toplu sözleşmeyle aynı seviyeye çıkarılmasını istedi.
 
Gökhan; “Ücret farkını dengeleyeceğiz”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Belediye emekçileri olan işçiler ile toplu sözleşme yapabilmek için birkaç alternatifli ücret belirleme yöntemi üzerinde çalışıyoruz. Bu çalışmamız tamamlanmak üzere. İşçi ile memur arasındaki ücret farkını dengeleyeceğiz. İşçi arkadaşlarımızın ücretlerinde de kıdem tazminatlarında da artış olacak. Aynı zamanda memur arkadaşlarla da toplu sözleşme yapacağız. Aradaki uçurum giderilecek” diye konuştu. Başkan Gökhan’ın bu ifadeleri belediyede çalışan işçileri memnun etti.
 
Uslan; “Ücret farkının ortadan kaldırılmasını istiyoruz”
DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, memur ve işçiler arasındaki ücret farklılığının ortadan kaldırılması için talepte bulunduklarını söyledi. Uslan, memur ile işçinin aldığı ücret arasındaki uçurumun çok büyüdüğünü belirtti. Bu nedenle sendika olarak aradaki ücret farkının ortadan kaldırılması için talepte bulunduklarını ifade eden Erdinç; “Rakamdan ziyade, memur ve işçinin arasındaki farkın kapatılmasıyla ilgili olarak bir talebimiz oldu. Yani aradaki uçurumun çok büyüdüğünü ve işyeri barışının bu konuda tehlikeye girdiğini düşünüyoruz. O nedenle işçi ve memur arkadaşlar arasındaki ücret farklılığının ortadan kalkması ile ilgili bir talebimiz oldu. Bu farkında ortadan kalkması yevmiyeye yapılabilecek TL bazındaki zam ile mümkün olabilecek” dedi.
 
İlter; “Sözleşmenin imza aşamasına gelmesini istiyoruz”
Disk Genel İş Sendikası Şube Sekreteri Adnan İlter de yaptığı konuşmada; “Yaşasın Genel İş, Yaşasın Diks. Yaşasın Çanakkale Belediyesi ve onun halkçı, sosyal demokrat, emekten yana Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yaşasın Çanakkale Belediyesi’nin özverili çalışkan emekçi işçileri. Belediye Başkanımızın bizlerin taleplerini haklı bulacağını biliyorduk. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu olumlu gelişmenin ardından toplu sözleşmenin bir an önce tamamlanarak imza aşamasına gelmesini istiyoruz. Çanakkale Belediyesi işçisi çalışmış olduğu kurumunu seven ve kentine hizmet etmek için çalışan emekçi arkadaşlardır. Yükselen moral ve motivasyonla kent halkına daha iyi hizmet edeceğiz” dedi.
Paylaş