Gökhan “Ayakkabı kutusunda paralar kayıt dışı”

Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık ve birimi müdürleri dün, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret etti. Burada konuşma yapan Başkan Gökhan, “Ülkemizde maalesef servet beyannamesi kalktıktan sonra özellikle, çok ciddi karapara sirkülasyonu olduğunu biliyoruz. Odalarda çıkan o paralar karaparadır. Ayakkabı kutusu dediğimiz paralar kayıtlı olmadığı için bunların hepsi zarardır” dedi.

833
 
Çanakkale`de 25.Vergi Haftası etkinlikleri çelenk koyma töreni ile başladı. Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası kutlama etkinlikleri Çanakkale Defterdarlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konması ile başladı. İl Defterdarlığı, Çanakkale Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Mali Müşavirler Odası tarafından çelenk konulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti. Törende yaptığı konuşmasına `Verginin meyvesi hizmettir` diyerek başlayan İl Defterdarı Mustafa Işık; “Vergi bir kültürdür. Vergi konusunda toplumu bilinçlendirmek bugün daha önemli bir hale gelmiştir. Bütçenin %75`ini ülke halkının verdiği vergiler oluşturmaktadır. Vergi veren tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum” dedi. Meydandaki törenin ardından İl Defterdarı Mustafa Işık ve kurum müdürleri Vali Ahmet Çınar ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Kutlamalar çerçevesinde hafta boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretler yapılacağı ve en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükelleflere teşekkür belgeleri verileceği belirtildi.
 
 
Işık`tan Gökhan`a ziyaret
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dün makamında Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık ile birim müdürlerini kabul etti. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Başkan Gökhan`ı beraberindeki bir heyet ile ziyaret eden İl Defterdarı Mustafa Işık, hafta boyunca sürecek etkinlikler ile ilgili bilgiler verdi. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Gökhan, verginin önemine değinerek, “Vergi üç-beş yıllık değil, 2 bin 500 yıldan beri var. Devlet kurumunun yaşayabilmesi için gelire ihtiyacı var. Bu anlamda da vergi oldukça önemli. Belediye de vergi verip, alıyor” dedi. “Burada en önemli konu ülkemizde hep gündemde olan kayıt içi ekonomide gerçek gelir elde edenlerin, doğru beyanlarla, doğru belgelerle kazançlarından belli oranlarda vergi vermesidir” diyen Gökhan, “Bu noktada daha çok kaynağın olması kalkınmada da önemli bir katkı verecektir. Ancak ülkemizde dolaylı vergilerin yüksekliği, beyana dayalı gelirlerin yeteri kadar elde edilememesi önemli bir sorundur. Son yıllarda özellikle digital ortama geçilmesi, elektronik ortamda kontrol sisteminin yapılıyor olması çok ciddi kaynak yaratacaktır diye düşünüyorum. Yeterki kimse buna müdahale etmesin. Ülkemizde maalesef servet beyannamesi kalktıktan sonra özellikle, çok ciddi karapara sirkülasyonu olduğunu biliyoruz. Bunu siz de biliyorsunuz, biz de biliyoruz. Odalarda çıkan o paralar karaparadır. Ayakkabı kutusu dediğimiz paralar kayıtlı olmadığı için bunların hepsi zarardır. Ben yolsuzluk kısmanda değilim, işin mali kısmını söylüyorum. Sonuçta, bunlar niye önemli? Çünkü karapara olmayıp, devletin gelirleri daha çok olursa bize gelen kaynak da aratacak. Çünkü bunlar resmi devlet gelirleri olacak. Belediye olarak biz de sizin mükellefiniziz, bu anlamda Çanakkale Belediyesi`nin ne kendisinin ne şirketlerinin vergi borcu yok. Biz de belediye olarak mükellefiyet görevlerimizi yerine getiriyoruz.
 
Paylaş