Gökhan; “AKP kendi yenilgisini hazırladı”

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ile beraberindeki partililer, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı ziyaret ederek tebrik etti. Ziyarette konuşan Başkan Gökhan; AKP`nin yerel seçim sürecinde uyguladığı bazı yöntemler nedeniyle Çanakkale`de yenilgisini hazırladığını söyledi. Ziyarette değişim ile ilgili soruya da yanıt veren Başkan Gökhan; “Cumhuriyet Halk Partisi`nde anlayış değişimi olmak zorundadır. Partiye ihanet edenleri, sosyal demokrat anlayışa ihanet edenleri ayıklayarak, arınarak yolumuza devam etmeliyiz. Kesinlikle arınacağız” dedi.

857
 
 
CHP Merkez İlçe Örgütü`nün ziyaretinde yerel seçimleri değerlendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçim sürecinde AKP`nin uyguladığı bazı yöntemleri de sert bir dille eleştirerek; “AKP yerel seçim sürecinde fütursuzca siyasi adaba aykırı davrandı ki, partimizin içindeki olayları bile basıp dağıtma cüretini gösterdi. Bu bence siyasi ahlaksızlıktır. Bunun seçimle hiç yakından uzaktan alakası yoktur” dedi. AKP`nin yerel seçimlerde devletin olanaklarını kullandığını belirten Başkan Gökhan; “Yerel seçimlerde yoğun bir çalışma yaptık. Yerel seçimlerdeki rakibimiz AKP farklı bir yöntem geliştirdi. AKP`nin daha çok olanakları vardı ve bunları kullandı. Devletin olanaklarını kullandı. Maalesef devlet kurumlarını kullandı. Birazda siyasi ahlak dışı hamleler yapmaya çalıştı. En son sayın Başbakan`ı getirdiler ve Çanakkale halkını da perişan ettiler. İnsanlar bir yerden bir yere adım atamaz oldular. Bunları üst üste koyduğumuzda da kendi yenilgilerini hazırlamış oldular. Sonuç itibariyle olan budur” dedi.
 
 
“Çanakkaleli bunu hoş görmez”
“Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu da Çanakkale`ye gelmişti. Seçim otobüsünden inerek cenazeye katılan Genel Başkanımız, cemaat ile bir araya geldi” diyen Başkan Gökhan; “Miting ve sonrasındaki halk ile birlikteliğimiz, AKP ile aramızdaki farkı gösteriyor. Çanakkale`de fark bu. Çanakkale, bizim stilimizi benimsiyor onun için bu kadar oy alabiliyoruz. Asla AKP`nin uyguladığını benimsemiyor. Çünkü, biz özgürlük derken hep bunu ifade etmeye çalıştık. Onlar ise rakı içmeyi özgürlüğe bağladılar. Hiç alakası yok. Özgürlük dediğimiz zaman güven meselesidir. Eğer o derece korunacak hale geldiysen bu işi bırakacaksın. Bu bütün yöneticiler için geçerli. Belediye Başkanı olarak Çanakkale ile ilgili izlenimim budur. Çanakkaleli bunu hoş görmez. Nitekimde görmedi. O akşam seçim bitti. Seçim 18 Mart akşamı bitti. Ben bunu inanarak söyledim” şeklinde konuştu.
 
“Hedefimiz oylarımızı daha da yükseltmek”
Gökhan şu şekilde konuştu: “Daha yüksek oy bekliyordum. %60`a yakın bir oy bekliyordum. Çünkü kamuoyu öyleydi. Ancak, bu noktada bazı eksikliklerimiz oldu diye düşünüyorum. Basını kullanarak AKP`nin yalan yanlış yapmış olduğu hamleler var. Buna rağmen CHP`li il belediyeleri arasında en yüksek oyu alarak seçildik. Bundan sonraki hedefimiz oylarımızı daha da yükseltmektir. Söz verdiğimiz vaadleri yerine getireceğiz ve aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz.”
 
“Siyasi ahlaksızlıktır”
Yerel seçim sürecinde AKP`nin uyguladığı bazı yöntemleri siyasi ahlaksızlık olarak nitelendiren Başkan Gökhan; “AKP hatta fütursuzca siyasi adaba aykırı davrandı ki, partimizin içindeki olayları bile basıp dağıtma cüretini gösterdi. Bu bence siyasi ahlaksızlıktır. Bunun seçimle hiç yakından uzaktan alakası yoktur. AKP`nin her türlü girişimine baktığımız zaman bizim lehimize işledi. O bakımdan kendilerine teşekkür ederiz. Memnun olduk, inşallah bir dahaki seçimlerde de aynısını yaparlar. Biz oyumuzu yükseltmeye devam ederiz” dedi. Gökhan konuşmasının devamında; “Çok mutluyum ve sevinçliyim. Çok gururluyum. Şahsım adına, örgütüm adına, partim adına ve herkes adına büyük mutluluk yaşıyoruz. Bu bir durum tespitidir. Bu Çanakkale halkının başarısıdır. Demek ki, halk bizim yüzümüze gerçekten gülüyormuş. Bizi kandırmıyormuş. Zaten bugüne kadar da bizi hiç kandırmadı. 5 yıl daha Çanakkale halkına hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“CHP`de anlayış değişimi olmak zorundadır”
Daha sonra bir basın mensubunun “Seçimden sonra CHP`de sürekli değişim mesajları veriyorsunuz, değişim olmalı diyorsunuz, bu merkez ilçede de olmalı mı?” şeklindeki soruya yanıt veren Başkan Gökhan; “Ben merkez ilçede ya da genel merkezde diye bir şey demedim. Cumhuriyet Halk Partisi`nde anlayış değişimi olmak zorundadır. Bu siyasetin yeterli olmadığı ortaya çıkmıştır. Demek ki, yeniden bir harekata başlamamız lazım. Bunun örgütle bir alakası yoktur. Bunun parti siyaseti ile alakası vardır. Buna uyamayan örgütlerde elbette ki değişim gösterecektir. Bu gayet doğaldır. Ama önce genel siyasetimizi değerlendirmemiz lazım. Partimizin niye 29`larda tıkandığını niye 35 ve 40`lara gidemediği noktasında bir değerlendirme yapacağız. Hepimiz kendimizi sorgulayacağız. Özeleştiri yapacağız. Birbirimizi sorgulayacağız ama sonuç itibariyle kavga etmeden doğru yolu bulma noktasında olacağız” dedi.
 
“Partiye ihanet edenleri ayıklayarak, yolumuza devam etmeliyiz”
“Genel Başkan da sorgulanmalı mıdır?” şeklindeki soruya ise Başkan Gökhan şu yanıtı verdi: “Bu noktada değişime kim karşı duruyorsa, evet sorgulanmalıdır. Değişim ihtiyacını kabul edenlerle yolumuz devam eder. Çünkü, halk bir değişim istiyor. Belli ki, siyasetimizi biraz daha kapsayıcı hale getirmemiz lazım. Bunu oturup değerlendireceğiz. Sonuç itibariyle biz sosyal demokrat bir partiyiz, biat partisi değiliz. Dolayısıyla biz Genel Başkanımızla da konuşuruz. Genel Merkezimizle, ilimizle, ilçemizle ve üyemizle de konuşup değerlendiririz ve değerlendirmeliyiz. Önümüzde genel seçim var. Bu seçim sürecini iyi değerlendirmemiz lazım. Parti içinde kaos yaratılmaya yönelik bir anlayışımız yok. Asla böyle bir şey olamaz. Tam tersine kaos yaratanları, partiye ihanet edenleri, sosyal demokrat anlayışa ihanet edenleri ayıklayarak, arınarak yolumuza devam etmeliyiz. Kesinlikle arınacağız.”
Paylaş