havadurum

Gökhan’ın adayı kazandı

AKP Merkez İlçe 4. olağan kongresine tek liste olarak katılan Adnan Öncü seçimden güven tazeleyerek ayrıldı. Kongreye katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Çanakkale halkından belediyeyi bir dönemde olsa AK Parti’ye vermelerini istedi. Çanakkale Belediye Başkanı Ulgür Gökhan meclis toplantısında Adnan Öncü tarafından Çanakkale Belediyesi ve şahsı hakkında yaptığı mesnetsiz eleştirilerin sürekli kendisine prim yaptırdığını söyleyerek kendisinin Adnan Öncü’yü desteklediğini belirtmiş idi.

967
AKP Merkez İlçe 4. olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongreye AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, Kadın kolları, gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. AKPi Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir; “ Teşkilatlarımız Çanakkale Belediyesini AK Parti’ye hediye edecektir. Çanakkale halkı belediyeciliğin nasıl yapılacağını görme imkanına kavuşacaktır” derken AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de “Çanakkale deki hemşerilerimizin daha rahat yaşayabilmesi, daha özgür daha ferah yaşayabilmeleri için gecemizi gündüzümüze katarak birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam ediyoruz” dedi. AKP  Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli yaptığı konuşmada Çanakkale halkına seslenerek “En azından bir dönem belediyeyi AK Parti’ye verin. Fazla değil bir dönem. Bakın belediyecilik nasıl yapılırmış görün” dedi.
 
 
“Tek işleri kaldırım yapmak”
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, 2002 yılında AKP iktidarıyla başlayan değişim sürecinde Türkiye’nin büyük kazanımlar elde ettiğini bildirdi.  Merkez İlçe olarak en büyük hedeflerinin 2014 yerel seçimlerinde Çanakkale de belediyeleri ak kadrolarla tanıştırmak istediklerini ifade den Öncü şunları söyledi; “2014 yerel seçimleri yaklaşıyor. Ve bir karar vereceksiniz. Ya hizmetlerini sadece belli başlı caddelere yapan, tek işi kaldırım yapmak ve parke döşemek zanneden, yandaşlarına rant ve çıkar sağlamayı görev edinen aciz bir belediyecilik ve geri kalmış bir Çanakkale ya da çağdaş projelerle markalaşmış şehirler oluşturan bir  çok ilimizde olduğu gibi hizmetleriyle yıldızlaşmış AK partili bir belediye ile yönetilen modern bir Çanakkale de yaşamayı seçeceksiniz. Bizler bu modern Çanakkale’yi özlediğimiz için birlik ve beraberlik içinde yüreğimizdeki hizmet azmiyle çalışarak, hep birlikte beraber yürüyeceğiz bu yollarda, beraber ulaşacağız aydınlık geleceğimize.” 
 
 “AKP Milletin sesidir”
AKPi iktidarının ülkeyi ilk göreve geldiği günden bugüne ileriye götürdüğünü ifade eden AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, “AK Parti 9 yıl önce ümitlerin tükendiği günde milletimizden aldığı iktidar görevini alnının akıyla yerine getirmiştir. Türkiye’yi kriz şartlarından alarak her alanda düze çıkarmıştır. Bugün her yıl üst üste büyüyerek dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasına girmiştir. Dinamik ve katılımcı bir Türkiye olmuştur. AK Parti hükümeti demokrasi, laiklik, hukuk devletinin teminatı ve koruyucusudur. AK Partinin sesi Türkiye’nin milletin sesidir” dedi.
 
 
“Çanakkale Belediyeciliği bizimle görecek”
AKP’nin Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Çanakkale de de başarıya ulaştığını ifade eden AKPi Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir; “Bugün teşkilatımız örnek davranış gösterdi. Ak parti tüm Türkiye de oldu gibi Çanakkale de de birlik beraberlik kardeşliğin birlikten güç doğar ilkesini sembol olduğu bir kongreyi beraber yaşıyoruz. Ak Parti birlik beraberlikten güç doğar ilkesini almış ve ülkeyi daha ileriye götürmek için çalışmalar yapmaktadır. Türkiye hızlı kalkınma hamlesini devam ettirecektir. Bu da güçlü Ak Parti kadroları ile olacaktır. Ak Parti yarınlarının daha aydınlık olacağına inanıyorum. Önümüzdeki süreç Türkiye’nin daha da aydınlık olacağı günlerdir. Kalkınma hamlesini AK Parti ve kadroları başaracaktır. AK Parti milletin partisidir” dedi.
 
Kaşdemir şunları söyledi; . “Teşkilatlarımız Çanakkale Belediyesini AK Parti’ye hediye edecektir. Çanakkale halkı belediyeciliğin nasıl yapılacağını görme imkanına kavuşacaktır.”
 
“Çanakkale’ye hizmet getiriyoruz”
AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de konuşmasına, Çanakkale’ye iktidarları döneminde her hizmeti getirdiklerini ifade ederek başladı.  Çanakkale siyasetinde kahvehane sohbetlerinden öteye gitmeyen siyasi söylemler olduğunu bunların büyük bir çoğunluğuna cevap bile vermediğini ifade eden Daniş; “Eskiden bir vesileyle rektörlüğümüzü yapmış, çok değerli entelektüel bir kişi olması gereken arkadaşımız çıkıyor, entelektüel bir kişiyi hiç yakışmayan ifadelerde bulunuyor. Eğer entelektüel bir kişiliğin varsa bir yanlış gördüysen buna anında müdahale etmen lazım değimliydi. Biz siyasette övünmek için hizmet etmiyoruz ki.  Ak Parti kadrolarının övünmek gibi bir derdi yok ki. Ak Parti kadroları hizmetin kadrolarıdır. Bizim için siyaset hizmet demektir. Çok önemli makamları işgal eden siyasetçilerimiz, çıkıyor ciddiyetten uzak samimiyetten uzak Çanakkale de açıklamalar yapıyorlar. Makamlarda taşıdığımız sıfatlarda bunların hakkını vermemiz lazım. Çanakkale’ye ne katkımız var neler yapabiliyoruz Çanakkale deki insanımızın günlük yaşantısına neler katabiliyoruz. Bunun derdinde olmamız lazım” dedi.
 
Daniş şunları söyledi; “Beş yıl öncesini hatırlayın, rüzgarın eksik olmadığı bu şehirde insanlar çamaşırlarını balkonlara asamazlardı. Yaşlılarımız sokağa çıkamazdı. Çocuklarımızı okula gönderirken tedirgin olurduk. Niçin, hava kirliliğinden dolayı. Rüzgarımız da var ama hava kirliliği de var. Niçin, çarpık yapılaşmamız olduğu için. Bazı hizmetlere ihtiyacımız var. Çok iyi bir hastane yapmamız gerekiyor. Çanakkale de çok iyi sağlık hizmeti veriyoruz fakat, mekanımızın da iyi olmasını istiyoruz. 80 bin metrekarelik hastane projemiz var. Yatırım programında hastane var. Ama arsa yok. Beş yıldır arsa arıyoruz. Şimdi proje tadilatları ile zaman harcıyoruz. Okullarımızı planlarken arsa bulamıyoruz. Bırakın günlük siyaseti gelin bunları Çanakkale’nin geleceğini konuşalım. AK Parti kentte sorun olan bir çok şeyi kentin gündeminden çıkarmıştır. Ak Parti döneminde ulaşım sorunu rahatladı. Deniz hava ulaşımı rahatlamıştır. Çanakkale Ankara’ya bağlanmış oradan tüm Türkiye ye bağlanmıştır. Kısa süre içerisinde İstanbul serflerimiz başlayacaktır. Havaalanımız büyüyecek ve gelişecektir. Turizmde artış var. Eğitim alnında büyük hamleler yaptık devam etmemiz lazım. Çanakkale deki hemşerilerimizin daha rahat yaşayabilmesi, daha özgür daha ferah yaşayabilmeleri için gecemizi gündüzümüze katara birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam ediyoruz”.
 
“Bir dönem belediyeyi bize verin”
AKPi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli konuşmasında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  AKP iktidarı döneminde Çanakkale’nin hak ettiği yatırımları aldığını ifade ederek Çanakkaleli seçmenlere de seslenerek önümüzdeki dönem Çanakkale Belediyesini AK Partili yapmak istediklerini ifade eden Gedikli, “Pazarlık yapalım. En azından bir dönem belediyeyi AK Parti’ye verin. Fazla değil bir dönem. Bakın belediyecilik nasıl yapılırmış görün. Ankara da, Çankaya belediyesinde de böyle oldu. Burayı bir dönem verin gösterelim belediyecilik hizmet nasıl oluyor dedik. Dediler ki size belediyeyi verdik mi bir daha geri alamayız ki. İnşallah Çanakkale de bunu başaracağımıza benim inancım güvenim tamdır” dedi.
 
Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu
Kongreye tek aday olarak katılan Adnan Öncü güven tazeledi. Yapılan seçimin ardından Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Ergin sezen, Seyfi Keçili, Gökhan Metin,Vahit Akçalı,Melih Gündoğdu,Yusuf Ertürk,Ali Akçam,Cemal Özağı,Mürşide Karabulut,İsmet Yılmaz,Fahrettin Ovalı,Osman Eltaş,Mehmet Nair,Gültekin Yıldız,Tarkan Özdemir,Erdinç Bezgen,Reşat Tosun,Mustafa Bodur,Serpil Özen,Vahdet Akpınar,İbrahim Bişkin,Hülya Dağcı,Hicran Çubukçu,Necmi Mutlu,Mustafa Erol,Yunus Avcı,Mehmet Ali Kılıçarslan,Faruk Karadağlı.
Paylaş