Gökhan’dan tesis müjdesi

Çanakkale’nin güzide yerleri arsında bulunan
Dardanos ve Güzelyalı’ya da atık su artıma tesisi yapılacak. Projenin içerisine Erenköy’ün de eklenebileceği bildirildi. Dardanos Güzelyalı’ya yapılması düşünülen atık su arıtma tesisi için Çanakkale Belediyesi, İller Bankası`ndan 100 bin lira kredi kullanacak.

318
Çanakkale’de atık su arıtma tesisi konusunda büyük dönüşüm yaşanıyor. İl merkezinin ardından Dardanos ve Güzelyalı da atık arıtma tesisi yapılacak. Dardanos Güzelyalı’ya yapılması düşünülen atık su arıtma tesisi için Çanakkale Belediyesi, İller Bankasından 100 bin lira kredi kullanacak. 200 bin lira bütçeli projenin yarısını İller Bankasının hibe olarak vereceği öğrenildi. Projeye Erenköy’ün de eklenebileceği ifade edilirken arıtılan suyun yanan ormanlık alanda yapılan yeşillendirme çalışmalarında kullanılabilmesi için çalışmalarda yapılacak.
 
“Sulama için kullanılacak”
Konu ile ilgili meclis toplantısında bilgiler veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, projenin 100 bin liralık bütçesinin iller banksından hibe olarak kullanılacağını belirterek, “Erenköy Belediyesi’ni de projeye katabiliriz. Yapım aşamasında değerlendirilir. Oraya bağlar kullanma parası alırız. Kapasite için Erenköy Belediyesi’nin de kullanabileceği şekilde karar alalım. Çevreye daha büyük katkımız olsun” dedi.
 
CHP’li Belediye Meclis üyesi Celal karakaş’ın “Arıtılan suyu kullanma olanağı yok mu? Arıtılan su bahçe sulama da kullanılabilir. Yanan bölgenin su ihtiyacını karşılayabilmek için yukarıya derelere su basılabilir. Bölgenin sulanması sağlanabilir” dedi. Başkan Gökhan da; “Arıtılmış su sulama konusunda kullanılabilir. Yeşil alanın sulanması için kullanılabilir. Ormanlık alan da sulanabilir. Daha faydalı olur” dedi.
Paylaş