havadurum

Gökhan’dan sert çıkış

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kadınlara değer vermeyenlere tokat gibi bir yanıt verdi. Toplum Merkezi KİHEP ve Aile Eğitim Programı sertifika töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, açtı ağzını yumdu gözünü. Toplumun temel direği olan kadınlara değer vermeyen anlayışı sert bir dille eleştiren Başkan Gökhan, Barbaros Toplum Merkezi’nde düzenlenen törene katılmayan konunun ilgili vali yardımcısı ve müdürünü de hedef aldı.

712
Gökhan’ın kadın eğitimi hassasiyeti
Kadınlara değer vermeyen anlayışın bugün toplumda egemen olmaya çalıştığını belirten Başkan Ülgür Gökhan; “Kadınların eğitimine gerekli önemi vermeyenler bunu her fırsatta göstermişlerdir. Bugün burada bulunmamaları da bunun göstergesidir. Kadınlarımızın eğitilmesini canımız çekmiyor demektir. Çocuklarıyla kadınlarımızı bir araya getirip, kentin halk bahçesinde etkileşim içerisinde bir yıllık emeklerini topluma sunmalarını uygun bulmuyoruz demektir” dedi.
 
Gökhan’dan bürokratlara sitem
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentteki bazı bürokratları da hedef alarak sert konuşması dikkat çekti. Çanakkale Belediyesi olarak toplum merkezlerini kadınların hizmetine sunmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Gökhan; “Başkalarının güdümüne girmemeniz, yanlış yönlere sevk edilmemeniz, sağda solda cemaatlerde ve tarikatlarda yalan yanlış insanların güdümünde ezilip kalmamanız için özgür birey ve kadın olmanız için bu merkezleri kadınların emrine sundum. Hiç olmazsa burada bu işten sorumlu vali muavini olmalıydı. Müdürün kendisi gelmeliydi. Beni de böyle dandik laf ola beri gele, kadınları kandıran törenlerde kullanmamalıydılar” dedi.
 
 
Toplum Merkezi KİHEP ve Aile Eğitim Programı sertifika töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, açtı ağzını yumdu gözünü. Toplumun temel direği olan kadınlara değer vermeyen anlayışı sert bir dille eleştiren Başkan Gökhan, Barbaros Toplum Merkezi’nde düzenlenen törene katılmayan konunun ilgili vali yardımcısı ve müdürüne tepki gösterdi. Konuşma sırasında kadınların sık sık alkışladığı Başkan Gökhan, sertifika törenine katılmadığı için bazı bürokratları hedef aldı.
 
Gökhan’dan kadın eğitiminde hassasiyet
Kadınlara değer vermeyen anlayışın bugün toplumda egemen olmaya çalıştığını belirten Başkan Ülgür Gökhan; “Kadınların eğitimine gerekli önemi vermeyenler bunu her fırsatta göstermişlerdir. Bugün burada bulunmaları da bunun göstergesidir. Kadınlarımızın eğitilmesini canımız çekmiyor demektir. Çocuklarıyla kadınlarımızı bir araya getirip, kentin halk bahçesinde etkileşim içerisinde bir yıllık emeklerini topluma sunmalarını uygun bulmuyoruz demektir. Maalesef bugün, bu anlayış topluma egemen olmaya çalışıyor. Bu mekanların tümü Çanakkale Belediyesi tarafından tahsis edilmiştir. Hiçbir aşamada kadınları rahatsız etmemişimdir. Hiçbir programınızda beni rahatsız ederken görmemişsinizdir. Niye rahatsız etmemişimdir? Çünkü ben bu işi siyaset olsun diye yapmıyorum. Kadınlara inandığım için yapıyorum. Sizleri sevdiğim için yapıyorum. Çünkü, kadınlar mutlu olursa bizde toplum olarak mutlu oluruz” dedi.
 
 
“Özgür birey olmanız için bu merkezleri emrinize sundum”
Çanakkale Belediyesi olarak toplum merkezlerini, kadınların cemaatlerde ve tarikatlarda yalan yanlış insanların güdümünde ezilip kalmaması için hizmete açtıklarını ifade eden Başkan Gökhan; “Barış, aileden başlar. Yurtta, kentte ve dünyada barış aileden başlar. Barış ve huzur içerisindeyse aile mutludur. Belediye olarak sosyal hizmet uzmanlarıyla bu mekanları sunduk. Haklarınızı öğrenmeniz ve birey olarak bu kentte var olmayı öğrenmeniz için ve başkalarının güdümüne girmemeniz, yanlış yönlere sevk edilmemeniz, sağda solda cemaatlerde ve tarikatlarda yalan yanlış insanların güdümünde ezilip kalmamanız için özgür birey ve kadın olmanız için bu merkezleri kadınların emrine sundum. Çanakkale Belediyesi sizin, bu mekanlar sizin. Bu yerlerin hepsi sizin. Ben sadece kapısını açıverdim” diye konuştu.
 
Gökhan’dan bürokratlara sitem
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın kentteki bazı bürokratları da hedef alması dikkat çekti. Söz konusu sertifika törenine katılmayan bürokratlara da sitem eden Başkan Gökhan, görevi boyunca kentin kadınlarına toplum merkezlerini kullandıracağını dile getirerek şu şekilde konuştu: “Dolayısıyla öncelikle ve özellikle laf ola beri gele, ‘Buraya belli sayıda hanımefendiyi toplayıp Aile Haftası’nda kadınlara birer plaket veriverelim bir de başkanı çağırıverin” demek olmaz. Hiç olmazsa burada bu işten sorumlu vali muavini olmalıydı. Müdürün kendisi gelmeliydi. Beni de böyle dandik laf ola beri gele, kadınları kandıran törenlerde kullanmamalıydılar. Ama ben sizlerle olmaktan her zaman onur duyarım. Çünkü ben sizin başkanınız ve temsilcinizim. Ben sizin yöneticiniz falan değilim. Ben sizin temsilcinizim. O bakımdan bir kere müsterih olun. Bu sistem engellenmeye çalışılsa dahi görevim boyunca bu mekanları Çanakkale’nin kadınlarına, kapasitelerini geliştirmek için kullanacağım”
 
“Kadın, bir toplumun temel direğidir”
“Kadın, bir toplumun temel direğidir” diyen Başkan Gökhan; “Bunu hem dinimiz söyler hem Cumhuriyetimiz söyler hem de biz söyleriz. Bu laf ola beri gele bir şey değildir. Kadın ailenin temeli, üreten, doğuran, bakan, besleyen, çilesini çeken, dertlenen ve acısını çekendir. O yüzden kadınlarımızın çok daha fazla desteğe, bilgiye ve gelişmesine yönelik çabalara ihtiyaç vardır. Her türlü konuda sizlerin eğitimi için destek veriyoruz. Özellikle, buraya internet koydum. Bu kentin kadını dünyaya açılmalı. İnternet üzerinden bütün dünya ile haberleşmeli. Yarın çocuğunun yanında eksik kalmamalı” şeklinde konuştu.
 
Kadınlar önde yürüyecek
Televizyonlarda yayınlanan ve kızların tarlada çalışıp burada dediği reklama atıfta bulunan  Başkan Gökhan; “Kızlar 14 yaşında kocada yada tarlada. Kızlar okutulmuyor. Kızlar köle gibi çalıştırılıyor. Bu insanlık mıdır? Bu insanimidir? Bu günah değil midir? Dolayısıyla biz o reklamdaki gibi tarlada ‘Buradayım’ diyen çocuk gibi değil, lisede ve üniversitede buradayım diyen çocukların anneleri olmanız için bu mekanları size açıyorum ve açmaya devam edeceğim. El ele tutuşacağız bu kentin kadınları olarak eğitimleri almaya devam edeceğiz. Bu kenti sahipleneceğiz. Önce sokağımıza sonra mahallemize daha sonra bütün kenti sahipleneceğiz. Kadınlar önde yürüyecek. Kadınlar nasıl ki bizi doğurup büyüttü bu kentinde gelişmesi için her bir kadına görev düşüyor. Benim inancım bu. Dediklerimi lütfen iyi anlayın. Bunları canı gönülden söylüyorum. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Serap Çağlar, Toplum Hizmet Uzmanı Nigar Karacık’ın da katıldığı törende Başkan Gökhan, kadınlara sertifikalarını takdim etti.
Paylaş