Gökhan’dan Şakar’a iade-i ziyaret

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Defterdar Sacide Şakar’a iade-i ziyarette bulundu.

543
Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında kendisini ziyaret eden Defter Sacide Şakar’ı makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vergi Haftası’nı kutladı. Defterdar Sacide Şakar ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
 
İşadamları Şakar ile buluştu
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, 23. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar’ı ziyaret etti. Defterdar Şakar’ı ziyaret eden ÇTSO heyetinde, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kemal Karakaş ve Erdal Akarsu ile Yönetim Kurulu üyeleri Yücel Aka, Mehmet Tokgöz ve Ersin Kahraman yer aldılar.
 
ÇTSO Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş, Defterdar Sacide Şakar’ın Çanakkale’de vergi tahakkuk ve tahsilatında sağladığı önemli artışı takdirle izlediklerini ifade etti. Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar, Vergi Haftası kapsamında mükellef ziyaretlerine başladıklarını, Pazartesi akşamı düzenlenen yemekte de, Kurumlar ve Gelir Vergisi’nde ilk beşe giren mükellefleri plaketle ödüllendirdiklerini belirterek, vergi mükelleflerinin şifre alarak, internet ortamında beyanname doldurması ve vergi ödemesi yapmasına yönelik yeni sistemin ayrıntılarını anlattı. Sacide Şakar, vergi tahsilatında sağlanan başarıdan da söz ederek, Çanakkale’deki 4 vergi dairesinin tahsilatta koyduğu yüzde 110’luk artış hedefine ulaşıldığını belirterek, “Bu konuda Türkiye genelinde 5 sıra yükselerek iller arasında 14’üncülüğe çıktık. 2011 yılında tahakkuk yani almamız gereken vergi geliri 963 milyon liraydı, bunun 717 milyonu kasaya girdi. Çanakkale’nin gideri ise 785 milyon lira. Yani artık Çanakkale, geliri giderine denk, kendi kendine yeten bir il haline geldi” diye konuştu.
 
 
Şakar’dan Alacaoğlu’na ziyaret
Defterdar Sacide Şakar, Vergi Haftası nedeniyle Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakkı Alacaoğlu’nu ziyaret etti. Oda üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Şakar, 23. Vergi Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi ve Alacaoğlu’nu yeni vergi yasası ile ilgili düzenledikleri panele davet etti. Vergi Haftası’nın önemine değinen Şakar, etkinlikler ile ilgili de bilgiler verdi. Vergilerin toplanmasında oda olarak etkin bir rol oynadıklarını belirten Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakkı Alacaoğlu ise vergi konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
Paylaş