Gökhan’dan Homeros önerisi

Her yıl okulları ziyaret ederek öğrencilere ‘Homeros’ kitabı hediye eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan bir öneri geldi. Çanakka-le’de eğitim alan öğrencilerin Homeros ile ilgili yeteri kadar bilgi sahibi olmadığına dikkat çeken Başkan Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitim programına seçmeli ders olarak medeniyetlerin anlatıldığı bir uygulamayı dahil etmesi gerektiğini söyledi.

431
“Troia Milli Parkı, su anda ölü bir milli park”
Troia Milli Parkı’nın şu andaki durumu nedeniyle ölü bir milli park olarak nitelendiren Başkan Gökhan; “Sadece Troia Müzesi yapmak yetmiyor. Bunun propagandası da önemli. Tanıtımı önemli. Troia Milli Parkı’nı yaşanabilir bir Milli Park haline getirmeliyiz. Şu anda orası ölü bir milli park” dedi.
 
Çanakkale’de eğitim alan öğrencilerin Homeros ile ilgili yeteri kadar bilgi sahibi olmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitim programına seçmeli ders olarak medeniyetlerin anlatıldığı bir uygulamayı dahil etmesi gerektiğini söyledi. Troia Rüzgarı isimli kitabın tanıtıldığı basın toplantısında ilginç bir konuya değinen Başkan Gökhan; “Çanakkale’de yaşayan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin Homeros’u %5’i biliyor. Hatta bence %5 oranı abartılı bir rakam. Önce bize ait olan, bizim tarafımızdan bilinmesi gerekiyor. Çanakkale’de Milli eğitim Müdürlüğü, programının içerisinde seçmeli ders olarak hatta olabildiğince zorlayarak Çanakkale Troia ve Troas bölgesi, Biga Yarımadası’ndaki bütün medeniyetlerin öğretildiği ve anlatıldığı bir programın yapılması lazım. Bu çok önemli. Homeros’u okumamış bir nesil yetiştiriyorsak ya da diğer medeniyetler bilinmiyorsa, bir başkaları gelip bilimsel araştırmaları yapar ve kendi nesillerine bunu aktarır. Buraya gelenler, bizim çocuklarımızdan çok daha fazla bilgi sahibi olup gider. Öncelikle talep ettiğim konu bu. Gerçekten Troia’yı biz anlatmayıp dünyaya yaymazsak Troia gelen ziyaretçi sayısı hep aynı kalır. Turizm kenti olacaksak önce elimizdekileri iyi değerlendirmemiz lazım. Çünkü elimizde bizim doğa ve tarih var” dedi.
 
“Troia Milli Parkı, su anda ölü bir milli park”
Troia Milli Parkı’nın şu andaki durumu nedeniyle ölü bir milli park olarak nitelendiren Başkan Gökhan; “Sadece Troia Müzesi yapmak yetmiyor. Bunun propagandası da önemli. Tanıtımı önemli. Troia Milli Parkı’nı yaşanabilir bir Milli Park haline getirmeliyiz. Şu anda orası ölü bir milli park. Duruyor öyle. Ekiliyor biçiliyor ve duruyor. Troia Milli Parkı içerisinde konaklamalar bile yapılabilir. Troia Ören Yeri’nin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne verilmesini çok önemsiyorum” diye konuştu.
Paylaş