havadurum

Gökçeada sakinleri hukuk mücadelesini kazandı...

Uzun bir dönemdir bir çok hukuksuzluk ile yapılan Bademli Köyündeki otel inşaatı için sürdürülen mücadeleyi Bademli Köyü sakinleri kazandı. Bu süreçte Bademli köyü sakinleri bir çok kez Gökçeada Belediyesi ile de karşı karşıya gelmişlerdi.

666
Bir dam ruhsatından otele dönüşen süreç Çanakkale İdare Mahkemesinin ruhsat iptali ile sonlandı. Otelle ilgili yürütmeyi durdurma kararının ardından Çanakkale İdare Mahkemesi, ruhsatı iptal etti. Bademli Köyü sakinleri şimdi de belediyeden otelin yıkımını gerçekleştirmesini bekliyor.
 
Bu süreçte Bademli köyü sakinleri bir çok kez Gökçeada Belediyesi ile de karşı karşıya gelmişlerdi. Bir dam ruhsatından otele dönüşen süreç Çanakkale İdare Mahkemesinin ruhsat iptali ile sonlandı. Gökçeada’da yaşayan Bademli Köyü sakinleri, uzun süredir SİT alanında tarihî dokuyu ve doğayı mahveden kaçak otel inşaatına karşı verdikleri mücadeleyi kazandı. Otelin ruhsatı iptal edildi. Gökçeada Gönüllüleri Derneği’nin üyeleri hukuk mücadelesinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı ziyaret etmiş, Başbakan’a ve Cumhurbaşkanı’na da mektup göndermişti. Nihayet bu çabalar sonuç verdi ve otelle ilgili yürütmeyi durdurma kararının ardından Çanakkele İdare Mahkemesi, ruhsatı iptal etti. Bademli Köyü sakinleri şimdi de belediyeden otelin yıkımını gerçekleştirmesini bekliyor.
Paylaş