havadurum

Gökçeada restini çekti

Çanakkale Çevre Platformu üyeleri, halkın tedirgin olduğu Gökçeada için seferber olacak. Gazetemizin manşetinde yer alan ‘Gökçeada tedirgin’ başlıklı haber ses getirdi. Gökçeada’da altın madeni bulunduğuna dair açıklama sonrasında Tepeköy bölgesindeki altın madeni yatakları için ihale yapılacağı bilgisi Gökçeada’da bomba etkisi yarattı.

1023
Çanakkale’de Çevre Platformu üyeleri, dün okuyucularımıza duyurduğumuz haber sonrası harekete geçti. Altın madenciliğinin insan sağlığına ilişkin etkilerinin yer aldığı fotoğrafların ardından Gökçeada için düğmeye basan Çevre Platformu, yeniden ada halkıyla bir araya gelip, altın arama faaliyetlerine karşı yürütülecek yol haritasını belirleyecek.
 
“Sonuna kadar karşısında olacağız”
Gökçeada halkını tedirgin eden altın arama faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, belediye olarak altın işletmeciliğine karşı net bir tavırlarının olduğunu ve buna izin vermeyeceklerini söyledi. Organik tarım alanına sahip olan Gökçeada’da altın işletmeciliğinin sonuna kadar karşısında olacaklarını belirten Atalay; “Halkımız da bir tedirginlik var. Ama bizim bu konuda net tavrımız var. Allahın izniyle böyle bir şey olmayacak” dedi.
 
Gazetemizin manşetinde yer alan ‘Gökçeada tedirgin’ başlıklı haber ses getirdi. Gökçeada’da altın madeni bulunduğuna dair açıklama sonrasında Tepeköy bölgesindeki altın madeni yatakları için ihale yapılacağı bilgisi Gökçeada’da bomba etkisi yarattı. Çanakkale’de Çevre Platformu üyeleri, dün okuyucularımıza duyurduğumuz haber sonrası harekete geçti. Altın madenciliğinin insan sağlığına ilişkin etkilerinin yer aldığı fotoğrafların ardından Gökçeada için düğmeye basan Çevre Platformu, yeniden ada halkıyla bir araya gelip, altın arama faaliyetlerine karşı yürütülecek yol haritasını belirleyecek.
 
 
Altın arama faaliyetleri ile ilgili ada da yaşanan gelişmelerin ardından açıklama yapan Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, ada halkıyla birlikte toplantı yaptıktan sonra bir dizi eylem ve etkinliği düzenlemeyi planladıklarını belirterek; “Gökçeadalılarla yeniden görüşmeyi planlıyoruz. Özellikle Kazdağları ve yöresinde olduğu gibi Gökçeada’da birlikte ortaklaşa hareket edip altın arama çalışmalarına tepki vereceğiz. Yapacağımız etkinlikler belli zaten. Bu konu ile ilgili Gökçeada’da daha evvel bir toplantı yapmıştık. Ciddi tepkilerin oluştuğu belliydi. Gökçeadalı haklı olarak tedirgin. Altın madenciliğinin insan sağlığına ilişkin etkilerinin yer aldığı fotoğraflarda insanları daha çok tedirgin ediyor. Önümüzdeki günlerde Gökçeada halkıyla görüşerek, gerekiyorsa bir daha bilgilendirme toplantısı yaparız. Toplantılarda da altın arama faaliyetlerine karşı ne tür etkinlik ve eylemler yapacağımızı da ilçe halkıyla kararlaştırırız” dedi.
 
 
Atalay net konuştu; “Sonuna kadar karşısında olacağız”
Gökçeada halkını tedirgin eden altın arama faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, belediye olarak altın işletmeciliğine karşı net bir tavırlarının olduğunu ve buna izin vermeyeceklerini söyledi. Organik tarım alanına sahip olan Gökçeada’da altın işletmeciliğinin sonuna kadar karşısında olacaklarını belirten Atalay; “Gökçeadamız organik tarım alanı. Ama devletimiz envanter çalışması yapması için yerin altında neler olduğunu bulmasında bir sakınca yok. Ama bunu işletmeye geldiğinde zaten Gökçeada’nın karakterine uygun bir şey değil. Belediye olarak ne önceliğimiz ne de böyle bir talebimiz var. Gerekli girişimleri yaptık ve sonuna kadar da karşısında olacağız. Halkımız da bir tedirginlik var. Ama bizim bu konuda net tavrımız var. Bununla ilgili vali beyinde bize desteği var. Bizim de girişimlerimiz var. Allahın izniyle böyle bir şey olmayacak” dedi.
Paylaş