havadurum

Gökçeada mercek altında

Newroz kutlaması sırasında yaşanan saldırı ile ilgili olarak Çanakkale`den bir heyet Gökçeada`ya giderek incelemede bulundu. Saldırıyı yaptığı ileri sürülen astsubay ile ilgili net bilgi alamadıklarını ifade eden heyet üyeleri, “Bu işin peşini bırakmayacağız” derken, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, “Kamu görevlisi bile olsa gerekeni yaparız” dedi.

1251
 
Gökçeada`da hafta sonu yoğun bir katılım ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirilen Newroz kutlamasında yaşanan, 1`i çocuk 4 kişinin yaralandığı silahlı saldırının peşi bırakılmıyor. Konuyla ilgili olarak Çanakkale`den BDP, HDP, Halkevleri ve İHD Çanakkale Şubesi yöneticilerinden oluşan bir heyet adaya giderek incelemelerde bulundu. Önceki gün gerçekleştirilen inceleme sırasında Gökçeada Kaymakamı ile de görüşülürken, “Bu işin peşini bırakmayacağız” mesajı verildi. Saldırıyı gerçekleştiren şahsın tespit edildiği ve gözetim altında tutulduğu öğrenilirken, şahsın halen görevli bir astsubay olduğu ileri sürüldü. HDP Çanakkale Belediyesi eş başkan adayları Rahime Kanilga ve Şeyhmuz Aslan`ın da aralarında bulunduğu heyet ilk olarak saldırının gerçekleştiği alanda incelemede bulundu. Görgü tanıkları ile olayda yaralanan yurttaşlarla görüşen heyet daha sonra Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel ile görüştü.
 
 
“Nasıl hastalıklı bir ruhtur tarif edilemez”
Gökçeada Kaymakamlığı`nda Kaymakam Muhittin Gürel ile görüşen heyet adına BDP Çanakkale İl Başkanı Abdullah Güler, konuştu. “Bu halklara ve barış sürecine olan bir saldırıdır” diyen Güler, “Güvenlik önlemleri alınmalı, gerekenler yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. Gökçeada Kaymakam Gürel ise “Maalesef görüyoruz ki Türkiye`nin çeşitli yerlerinde saldırılar oldu. Ne yazık ki hafta sonu olmaz dediğimiz oldu, burada da saldırı gerçekleşti” ifadelerini kullandı. “Nasıl hastalıklı bir ruhtur tarif edilemez izah edilemez” diyen Gürel, “Bayramda halay çekenlere yönelik bu saldırıyı, akıl mantık almaz. Gerekenleri yapacağız. Kamu görevlisi bile olsa gereken yapılacaktır” şeklinde konuştu.
 
 
“Bu işin peşini bırakmayacağız”
İHD yöneticisi Hayrettin Pişkin, ise incelemeleri ve temaslarının sonrasında yaptığı açıklamasında “Gözlemlediğimiz kadarıyla hukuki süreç iyi ilerliyor” dedi. “Ama bu tür olaylarda geçmişteki acı deneyimlerle pek çok kez gördük ki; sanık kamu görevlisi olduğunda davadan genelde beklenen veya olması gereken sonuç çıkmayabiliyor” diyen Pişkin, “Ama bugün yaptığımız görüşmelerden dolayı davanın mağdurlar lehine sonuçlanacağı konusunda umutluyuz. Görgü tanıkları ve yaralılarla yaptığımız görüşmelerde sabit olan suçun mahkeme heyeti tarafından da kabul edilmesini umut ediyoruz. Astsubay’ın durumu hakkında net bir bilgi alamadık ama gözetim altında olduğuna dair duyumlar aldık” şeklinde konuştu.
Paylaş