Gökçeada’da Tarım ve Hayvancılık Projeleri incelendi

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Gökçeada'da yürütülen tarım ve hayvancılık projelerini yerinde inceledi. Bakanlık yetkilileriyle birlikte yapılan ziyaretlerde hayvan sağlığı, mera alanları ve organik ürün işleme tesisleri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

244

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Gökçeada’da çeşitli tarım ve hayvancılık projelerini yerinde inceledi. Türkarslan, Bakanlık Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte bölgedeki tarım işletmeleri ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi alırken, devam eden inşaat ve tesislerde incelemelerde bulundu.

Türkarslan; Gökçeada ziyareti hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Sayın Sezai Cibelik ile Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Sayın Hüseyin Eş ile birlikte Gökçeada İlçemizde; İlçe Müdürlüğümüz personeli ile bir araya gelerek yapılacak çalışma ve projeleri değerlendirdik. Gökçeada’da yapımı devam eden İlçe Müdürlüğümüz bina ve lojman inşaatı, "Gökçeada Mezbahanesi" kesimhanesi ve Mera alanlarında incelemelerde bulunduk.

Daha sonra "Hastalıktan Ari" ve "AB Onaylı" büyükbaş ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan, bünyesinde Organik Ürün Sertifikalı Süt Ürünleri İşleme Tesisi bulunan ve organik ürünler üreten "Elta Ada" işletmesi ile Mustafa-Gökhan Ceylan ve Enver-Ömer Ceber'e ait küçükbaş hayvancılık işletmelerini ziyaret ederek; üretim, işletme ve tesis hakkında bilgi aldık” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş