havadurum

Gökçeada Belediye Başkanvekili İpek’e saldırı!...

Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek’e saldırı gerçekleştirildi. Dün öğlen saatlerinde gerçekleştirilen fiili saldırı nedeniyle Ercan İpek suç duyurusunda bulundu. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ercan İpek'i ziyaret ederek saldırıyı kınadı

855

Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek, Fen İşleri Müdürlüğü’nde personellere hakaret eden iki vatandaş tarafından fiili saldırıya uğradı.  Olayın, mühürleme ve ceza üzerinden iki vatandaşın, 31 Temmuz Pazartesi günü Fen İşleri Müdürlüğüne giderek Belediye çalışanlarına hakaret etmesiyle başladığı ileri sürüldü. Fen İşleri Müdürlüğü’ndeki tartışma sırasında, olayı öğrenmek için gelen Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek’e de fiziki saldırıda bulunduğu öğrenildi. Olaya kısa süre içerisinde müdahale edilirken, saldırıda bulunan vatandaş dışarı çıkartıldı. Başkan İpek, olayın ardından Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundu. Şikayette bulunan ve şikayetin takibini sürdüreceklerini belirten Başkan İpek, “Devletimizin kamu görevini yürütüyoruz ve kesinlikle Belediyemizde böyle olayların olmasını tasvip etmiyoruz. Hem Belediyemiz, hem şahsım adına şikayetimiz sürüyor”  dedi.

Rıdvan Uz'dan ziyaret

Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek'e yapılan saldırıyı kınayan İYİ Parti Çanakkale Vekili Rıdvan Uz, Ercan İpek'i makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Uz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çanakkale/Gökçeada belediye personelimize yapılan saldırı sırasında olayı yatıştırmak üzere ve ne olduğunu anlamaya çalışmak isteyen, belediye başkanımıza da yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehrimizin seçilmiş Belediye başkanına, belediye çalışanlarımıza yapılan bu saldırı maalesef görmezden gelinmiş suçlular arka kapıdan bırakılmıştır. Bu bağlamda görev ve sorumluk alanı bir şehrin güvenliğini sağlamak olan ve devlet temsil makamı halk tarafından verilen belediyemize yapılan saldırıyı, adi bir sokak kavgası gibi sınırlandırıp bakmanın yanlışlığını hatırlatarak sayın Savcıyı görev ve sorumluluğunun gereğini yapmasını beklediğimizi de belirtiriz" ifadelerine yer verdi.

 

(Esra Güller)

Paylaş