Gökçeada’da, altın’a koşu hızlandı...

Turizm adası Gökçeada hızla maden adasına doğru yol alıyor. Altın üretimi konusundaki çalışmalar Gökçeada’da hızlandı. VTG HOLDİNG iştiraklerinden Oremine Madenciliğin 2009 yılında aldığı arama ruhsatı sonrasında şimdi de ÇED başvurusunda bulunduğu iddia edildi. Madenci firmalar yine bildik propagandalar ile vatandaşın kafasını karıştırma konusunda dezenformasyon faaliyetlerine başladılar. Maden firmalarının empoze etmeye başladığı “Gökçeada maden adası olsun - Gökçeada’da Binlerce kişi çalışacak - Çarşı Pazar canlanacak - Gökçeada’ya 12 ay para girecek - Esnaftan mal ve hizmet alınacak - Gökçeada zengin olacak” lafları maden şirketlerinin Gökçeada’da ayarladığı yerel insanlar tarafından dillendiriliyor.

845
Turizm adası Gökçeada hızla maden adasına doğru yol alıyor. Madenci firmalar yine bildik propagandalar ile vatandaşın kafasını karıştırma konusunda dezenformasyon faaliyetlerine başladılar. Maden firmalarının empoze etmeye başladığı “Gökçeada maden adası olsun-Gökçeada’da Binlerce kişi çalışacak-Çarşı Pazar canlanacak-Gökçeada’ya 12 ay para girecek-Esnaftan mal ve hizmet alınacak-Gökçeada zengin olacak “ lafları maden şirketlerinin Gökçeada’da ayarladığı yerel insanlar tarafından dillendiriliyor. Altın madenlerinin Gökçeada’ya olacak olumsuz etkileri ve çevre tahribatı göz ardı ediliyor. ÇED başvurusu yaptığı iddia edilen firmanın ruhsat sahibi olduğu alanlar şimdilik 8 bin hektar. MTA’nın kendi ruhsat sahalarından çekilmesi ile bu sahaların önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.
 
Gökçeada Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu çalışmalarını geliştiriyor
Gökçeada’nın altın üretimi ile yok edilmesinin engellenmesi için harekete geçen Gökçeada Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu önümüzdeki günlerde bir dizi temaslarda bulunacak. Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı ve Gökçeada Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bülent Cihangir Gökçeada Maden Aramaları ve işletme konusunda bir dizi tedbir ve etkinlikler üzerinde çalıştıklarını bildirdiler. Gökçeada yerel yöneticilerinin yanı sıra Çanakkale Valisine, Çanakkale Sit Kuruluna, Kültür Bakanlığına ve diğer Bakanlıklara bir dizi ziyaretler gerçekleştirileceği öğrenildi. Gökçeada’nın imza attığı Cittaslow ve Slowfood ve Yavaş Şehir Hareketleri ile de temasa geçileceği ifade edildi.
Paylaş