Giovanni van Bronckhorst “Hak ettiğimiz bir sonuç aldık”

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, takımının son performansını değerlendirirken, hak ettikleri bir sonuç aldıklarını belirtti.

1169

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, takımının son performansı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İlk yarıda maçın skorunun 3-4 olabileceğini belirten Van Bronckhorst, ikinci yarıya iyi başlayamadıklarını ancak yedikleri golden sonra toparlandıklarını ifade etti. Rakiplerinin geçişlerde çok fazla boşluk vereceğini bildiklerini ve bu konuda tehlikeli bir takım olduklarını vurgulayan Van Bronckhorst, hak ettikleri bir sonucu aldıklarını söyledi.

Van Bronckhorst, Beşiktaş’a geldiğinden beri kadroyu yenilediklerini ve tazelediklerini belirtti. İyi oyuncular transfer ettiklerini hem futbol hem de karakter anlamında güçlü bir kadro oluşturduklarını ifade etti. Transferin bitmesine birkaç gün kaldığını belirten Van Bronckhorst, kadroyu daha da güçlendirebilecek bir fırsat olursa bunu değerlendireceklerini söyledi. Kadronun %90-95'inin hazır olduğunu ve fırsat geldiğinde bunu kullanacaklarını ekledi.

Avrupa hedeflerine de değinen Van Bronckhorst, herkesin finallerin hayalini kurduğunu ancak bu hedefe ulaşmak için uzun bir maraton olduğunu belirtti. Öncelikli hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu ve bunu başardıklarını söyleyen Van Bronckhorst; “İlk yarıya iyi başlayamadık, yediğimiz golden sonra toparladık. Rakibin geçişlerde çok fazla boşluk vereceğini biliyorduk. Bu konuda tehlikeli bir takımız. Hak ettiğimiz bir sonuç aldık.

Geldiğimden beri kadroyu yeniledik, tazeledik. İyi oyuncular transfer ettik. Hem futbol hem de karakter anlamında bunu söylüyorum. Transferin bitmesine birkaç gün daha var. Kadromuzu daha güçlü hale getirebileceğimiz bir durum olursa bundan şüphe etmeyiz. Kadromuzun %90-95'inin hazır olduğunu söyleyebilirim. Fırsat gelirse de bunu kullanırız.

Herkes finallerin hayalini kurar ama oralara ulaşmak için önünüzde uzun bir maraton vardır. Önce gruplara kalmak istedik ve bunu başardık. Yeni bir formatta oynayacağız. Tabii ki final harika olur, adım adım gideceğiz. Avrupa Ligi'nde iki Türk takımının oynayacağı bir final tabii ki güzel olabilir ama finalistlerden biri Beşiktaş olduğu müddetçe” ifadelerine yer verdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş