Gider “Zafere giden yolun topyekûn birlikte hareket etmek olduğunu, Çanakkale’den biliyoruz”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’la birlikte Afyonkarahisar’da, Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlama törenlerine katılım sağladı.

471

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’la birlikte Afyonkarahisar’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında, Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlama törenlerine katıldı. Gider, “Biz, zaferin ruhunu Çanakkale’den biliriz. Alparslan da, Fatih Sultan Mehmet de, Gazi Mustafa Kemal de aynı ruhun insanıdır” diye konuştu.

Kütahya’yı ziyaret etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’la birlikte ilk olarak Kütahya’ya giden AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Zafertepe Abidesine çelenk sunumu töreni ve Dumlupınar Şehitlik ziyaretlerine katıldı.

Afyonkarahisar’da temaslarda bulundu

Kütahya Valiliğini ziyaret eden, daha sonrasında da ildeki STK’larla bir araya gelen Başkan Kurtulmuş ve Gider, daha sonra Afyon’u ziyaret etti. Afyonkarahisar’da ilk olarak Şuhut Atatürk evini ziyaret eden TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Milletvekili Gider, Atlı Birliklerin Büyük Taarruz Karargahından İzmir’e Uğurlanması ve Kortej Yürüyüşüne katıldıktan sonra Şuhut Belediye Şehir Stadyumunda düzenlenen etkinlikleri yerinde izledi.

Programın ikinci gününde, Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’nda düzenlenen törenlere katılan Başkan Kurtulmuş ve Gider, ardından Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’ndeki Törene katıldılar. Törenlerin ardından, Afyonkarahisar Valiliğini ziyaret eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, daha sonra STK temsilcileriyle bir araya geldi.

“Bu toprakları bize vatan kılan kahraman ecdadımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum”

Gider, “Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe ve zaferin şehri Afyonkarahisar’da olmak büyük bir gurur. Özellikle, Türkiye Cumhuriyetinin önsözünün yazıldığı Çanakkale’den, bir başka zafer şehri Afyonkarahisar’a gelince, bu duygularımız katlanarak arttı. Biz, zafere giden yolun topyekûn birlikte hareket etmek olduğunu, Çanakkale’den, Kurtuluş savaşından biliyoruz. Tarihimizin her döneminde de, bu birlik ruhu, bizi zaferden zafere taşıyan en önemli özelliğimiz olmuştur. 1071’de Malazgirt’te Anadolu’yu Türk’e yurt eden Alparslan da, İstanbul Fatihi Sultan Mehmet de Kocatepe’de düşmana buranın Türk yurdu olduğunu gösteren Gazi Mustafa Kemal de aynı ruhun insanıdır ve atamızdır. Şanlı tarihimizin her döneminde, destansı bir mücadele örneğini ortaya koyarak bu toprakları bize vatan kılan kahraman ecdadımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş