havadurum

Gider "Tüm Çanakkale halkının Belediye Başkanı olacağım.."

684

 AKP Çanakkale Belediye Başkan adayı ve önceki dönem Milletvekili Ayhan Gider, AKP ilçe ve belde aday tanıtım töreninde Çanakkalelilere seslendi. Gider, konuşmasında Çanakkale için yapacaklarını ve vaatlerini sıraladı. Nasıl bir yönetim anlayışı ile hareket edeceklerini dile getiren Gider;  “Geçmişimizi, müktesebatımızı, tecrübemizi anlatacağız. Vizyonumuzu Milletimizin takdirine sunacağız. Ve diyeceğiz ki Milletimize: Bu şartlarda Çanakkale’yi güzel yarınlara sizlerle birlikte taşımak istiyoruz” dedi. Çanakkale’nin doğup büyüdüğü şehir olduğunu ve eksiklerini bildiğini ifade eden Gider; “Tecrübem, hizmet heyecanım ve gençliğimle Çanakkale’mizi daha ileri taşımak, hemşerilerimin huzur ve barış içinde yaşadığı, her alanda örnek gösterilebilecek bir kent için bu göreve talibim” dedi. Gider, “Çanakkaleli hemşerilerime, bu şehirde yaşayan tüm kardeşlerime sesleniyorum; Bu güne kadarki görevlerimde olduğu gibi Belediye Başkanlığımda da hiçbir ayırım gözetmeden, tüm Çanakkale halkının Belediye Başkanı olacağım. Böyle davranmamın, bir lütuf değil; eşitliğin, adaletin, insan haklarının, yaşam hakkına ve inandığım demokrasinin de gereği olduğunu düşünmekteyim” dedi. 

 

 
“Üslubumuza her zamankinden fazla dikkat edeceğiz”
Gider; "31 Mart’ta, belediyede görev ifa edecek olan anlayış, ekip ve başkanı seçeceğiz. Çanakkale halkımızın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın tensip ve talimatları ile bu onurlu göreve talibim. Öncelikle belirtmek istiyorum ki, ülkemizin bu kadar saldırı altında olduğu bir dönemde en son ihtiyaç duyacağımız şey, kendi içimizdeki kavgadır. Biz savaşa değil seçime giriyoruz. Çıkacağız, bu millet için derdimizi anlatacağız. Geçmişimizi, müktesebatımızı, tecrübemizi anlatacağız. Vizyonumuzu milletimizin takdirine sunacağız. Ve diyeceğiz ki Milletimize: ‘Bu şartlarda Çanakkale’yi güzel yarınlara sizlerle birlikte taşımak istiyoruz. Diyeceğiz ki sizin istediklerinizi yapacağız’. Size rağmen sizin gibi jakoben bir bakış bizde yok. Hani derler ya, bu elbise bize uymaz. Çünkü biz ağa çocuğu değiliz bey çocuğu değiliz. Bunları anlatacağız. Hakaret etmeyeceğiz, küçümsemeyeceğiz. Üslubumuza her zamankinden fazla dikkat edeceğiz çünkü bu memleket bizim ve bizim olmasının ötesinde burası bizim tek memleketimiz. Başka çaremiz de yok, niyetimiz de" dedi.
 
“Çanakkale’mizi daha ileri taşımak için adayım”
Çanakkale`nin eksikliklerini bildiğini belirten Gider; "Ben Çanakkale’de doğdum. Çanakkale’de her türlü görevde bulundum. Burada evlendim, çocuklarım burada doğdu burada büyüdü. Şimdi de tecrübem, hizmet heyecanım ve gençliğimle Çanakkale’mizi daha ileri taşımak, hemşerilerimin huzur ve barış içinde yaşadığı, her alanda örnek gösterilebilecek bir kent için bu göreve talibim. Bizim şiarımız bellidir, önce insan. Hepiniz gibi ben de Çanakkale’de yaşamanın, kültürel ve tarihi değerleriyle, geçmişi, mitolojik zenginliği ve turizm potansiyeliyle, doğası, denizi, kıyısı, güneşiyle güzel ve özel bir coğrafyada yaşamak olduğunu, bir ayrıcalık olduğunu biliyorum. Ama maalesef özelliklerinin yeterince geliştiremediğini, yeterince tanıtılmadığını, dünyanın bildiği bir cazibe merkezi olamadığını, tamamlayamadığı alt yapı eksiklikleri ile kendini ve geleceğini eksilttiğini,  imar ve kentleşme problemleri yaşadığını düşünüyor ve görüyorum. Derler ki, ‘Yâri güzel olanın gözüne uyku girmezmiş.’ Bizim yârimiz de, yerimiz de, yurdumuz da, sevdamız da Çanakkale. Çanakkale’yi görmek istediğimiz yerde görmeyince de gözümüze uyku girmiyor. Gerçekleştirmek için gece gündüz çalışma sözümüz, Çanakkale için aday olmamız da bundan" diye konuştu. 
 
 
"Tüm Çanakkale halkının belediye başkanı olacağım"
Yerel yönetimlerin insan hayatlarını kolaylaştırması ve rahat yaşamlar sağlaması gerektiğini belirten Gider; ‘Sormak istiyorum; Çanakkale’de hayatlarımız kolay mı? Mahalle ve sokaklarımız, park ve dinlenme alanlarımız çocuklarımız başta olmak üzere hepimizi mutlu edecek gibi mi? Tabii ki hayır!  Peki, hayatlarını bizlerle Çanakkale’de paylaşan hayvan dostlarımız ne durumdadır? Modern kentlerde yerel hizmetlerin bir parçası olarak her türlü yaşamsal olanakların kendilerine tahsis edildiği hayvan dostlarımızın durumu nedir? Onlar için Çanakkale’mize yakışır bir ortam var mıdır? Mevcut barınak `hapishaneden` farklı mıdır? Çanakkale’de sokak hayvanlarının barınma ve tedavi merkezleri `yerel yönetimde bu hassasiyetler var` dememizi gerektirecek durumda mıdır?  Ben Ayhan Gider olarak, idarecilik, siyaset hayatımda hep iyi bir Çanakkale için çalıştım. Sizlere soruyorum? Çalışan bir belediyenin, daha yeşil bir Çanakkale’nin, sorunları çözülmüş bir Çanakkale’nin vakti gelmedi mi? Ben Ayhan Gider olarak; tüm Çanakkaleli hemşerilerime, bu şehirde yaşayan tüm kardeşlerime sesleniyorum; Bu güne kadarki görevlerimde olduğu gibi Belediye Başkanlığımda da hiçbir ayırım gözetmeden tüm Çanakkale halkının Belediye Başkanı olacağım. Böyle davranmamın, bir lütuf değil; eşitliğin, adaletin, insan haklarının, yaşam hakkına ve inandığım demokrasinin de gereği olduğunu düşünmekteyim. Benim hayalim ve vizyonum yerinde sayan bir Çanakkale değil. Ufkum sadece merkez ilçe ile sınırlı da değil. Evet, bugün büyükşehir değiliz, fakat bu çevreden soyutlanmış bir yapılanmayı gerektirmez. Ben Çanakkale’yi; tüm bölgeyi kucaklayacak, geçmişinde tarih yazmış geleceğinde dünyanın bildiği ve her alanda yapacaklarımızla gıpta edeceği bir şehir haline getirmeyi taahhüt ediyorum. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Çanakkale’ye hizmet noktasında merkezi hükümetle problemsiz ve uyum içinde çalışacak olmamız Çanakkale’mizin gelişmesi ve kalkınması noktasında çok büyük bir avantaj olduğu kadar, yapacağımız hizmetlerin kent yaşayanlarının da huzurlu ve mutlu olmalarını sağlayacağı bir gerçekliktir" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş