havadurum

Gider, Gazeteci Kırçuval’ın sorularını yanıtladı

AK Parti’nin Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, gazeteci Kerem Kırçuval’ın TV 100’de sunduğu 9’dan 12’ye programına katıldı ve gündemdeki konular hakkında görüşlerini paylaştı.

1233

Gider, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun gurur verici bir tablo olduğunu söyledi.

“Bizim ortak değerlerimiz aynı”

Gerek sosyal medya gerekse sokağa bakıldığında insanların bu uzay yolculuğunu mutlulukla karşıladığını bir taraftan da Gezeravcı’nın uzaya çıktığında ne söyleyeceğini hafifletmek için uğraşanların olduğunu dile getiren Gider, “Bu da gerçekten üzücüydü. Hep merak ediliyordu ya ‘İlk sözü ne olacak?’. İlk söz, 'İstikbal göklerdedir.' dedi. Topyekûn gördük ki bizim yüreklerimiz bir atıyor. Bizim ortak değerlerimiz aynı. Türkiye Yüzyılı içinde uzaya çıkmaktan tutun da teknolojinin her kademesine halkın her kademesine yayılması asıl amaçtır, büyük bir mutluluktur. Bu anlamda heyecanlıyız, gurur duyduk." değerlendirmesinde bulundu.

“Aday belirlemede birçok araştırma yapıldı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday belirleme sürecinde illerin tamamına birebir çalıştı. Açıklanan adaylara bakıldığında bunun çok net şekilde görüldüğünü belirten Gider, aday belirleme sürecinin çok ince elenip sık dokunan bir süreç olduğunu söyledi. Gider, birçok kamuoyu araştırması ve teşkilat yoklaması yapıldığını da ifade etti. Gider, il adaylarının tamamının açıklandığını hatırlatarak, aday belirleme sürecinin ay sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini aktardı.

“Doğru aday tercihlerinde bulunuldu”

İddiasız seçime girdikleri hiç bir noktanın olmadığını belirten Gider, "Bütün illerimizde iddialı giriyoruz. Kamuoyunun dikkatini çeken öncelikli yerler Ankara, İstanbul, İzmir. Bu doğaldır, çünkü Türkiye nüfusunun büyük bir kısmı buralarda yaşıyor. İstanbul'da Murat Kurum ile yola çıktık. Murat Kurum, kamuoyunun çalışkanlığıyla ve polemiklerden çok işiyle gündeme gelmesiyle tanıdığı bir isim. Başarılı bir bürokrasi ve bakanlık geçmişi var. Bir deprem geçirdik, yüzyılın felaketini yaşadık. Murat Kurum burada başaktörlerden birisiydi. Ben birebir onunla da bu deprem sürecinde çalışmış biri olarak söylüyorum, çok hızlı, net, sonuç odaklı karalar alan, cesur ve çalışkan birisi. İstanbul'da bu, CHP kanadında büyük korku yarattı. Çünkü sosyal medyaya girdiğinizde, bütün troller bugüne kadar onunla ilgili veya ilgisiz birçok konuda vurmaya başladılar. Bu da doğru aday belirlendiğini gösteriyor." diye konuştu.

“Bu seçimin galibinin Cumhur İttifakı olacağına inanıyorum”

Seçime MHP ve AK Parti'nin ayrı ayrı girdiği illere bakıldığında hepsinin ortak paydasının memleket ve millet olduğunu ifade eden Gider, "Bu seçimde iktidar adayının ön plana çıkma kısmını şöyle okuyorum; Millet görüyor ki iktidar partisi felsefesi, hizmet üzerine kurulmuş. Deprem ve Murat Kurum örneğinden gidersek; Murat Kurum AK Parti'nin belediye başkan adayı. Bir deprem geçirdik ve nasıl hızlı mekanizmaları çalıştırıp, nasıl hızlı konteyner kentleri kurduğunu gördük. Bir de CHP felsefesini gördük aynı dönemde. Onlar da deprem bölgesindeki konteyner kentlerinin çok hızlı kurulmasından şikâyetçiydi. 'Çok daha incelenmeli, çok daha araştırılmalı.' diyorlardı millet yağmurun altındayken. Dolayısıyla iktidar imkânlarının istifadesinin ötesinde bu bir zihniyet bakışıydı diye düşünüyorum. Bu seçimde de bu zihniyet bakışı hâkim olacaktır. Gerek birlikte girdiğimiz gerekse ayrı ayrı girdiğimiz yerlerde bu seçimin galibinin Cumhur İttifakı olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

“HDP ve zihniyeti, CHP'yi esir almış durumda”

"CHP, DEM Parti tarafından esir mi alındı?" sorusu üzerine Gider, şu yanıtı verdi: "Çok uzun süredir HDP ve zihniyeti, CHP'yi esir almış durumda. Çok ince analizlere gerek yok. Baktığınızda her yerde görüyorsunuz. Çanakkale'de de görüyorsunuz, İzmir'de de görüyorsunuz, İstanbul'da da görüyorsunuz, Ankara'da da görüyorsunuz. En ufak bir şoför alımından tutun, genel ve uluslararası politikada söylem geliştirmeye varana kadar, terörle ilgili konuşabilmeye varana kadar ne yazık ki sistemimizin kurucusu olduğunu söyleyen CHP, HDP destekçisi. HDP de terör örgütünün uzantısıdır. Burada kelime kibarlaştırmaya veya cümlelerle oynamaya gerek yok. Şehitlerimiz gelirken, canımız yanarken çok da detaya takılmaya gerek yok. Çok net söylüyorum, HDP, PKK'nın uzantısıdır, CHP yönetimi de HDP'nin etkisi altındadır. Kesinlikle onların söylemlerini desteklemek zorunda kendini hissediyor sadece belediyelerde alabileceğini düşündüğü 3-5 oy için bunu yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu, benim içimi yaralıyor."

(HABER MERKEZİ)
Paylaş