havadurum

Gezen, "Kentimizdeki öğrencilere en azından 1 öğün yemek verelim"

382
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Milli Eğitim Bakanlığı`nın bütçesi görüşmesinde CHP, İYİ Parti ve HDP "okullarda bir öğün ücretsiz yemek" verilmesi için ek bütçe önerisi sundu. Muhalefet partilerinin önerisi Ak Parti ve MHP`nin oylarıyla reddedildi. CHP Grup Başkanvekili Av. Erdal Gezen, kamuoyunda sıklıkla tartışılan, "Okullarda bir öğün ücretsiz yemek" talebini Çanakkale Belediyesi Kasım Ayı olağan meclis toplantısında gündeme taşıdı. Av. Gezen, "Devlet "Çocuklara bir öğün ücretsiz yemek" önergesi Cumhur İttifakı`nın oylarıyla reddedildi. Yatağa aç giren ve yataktan aç kalkan çocuklar var. Sosyal medyada onlarca paylaşım var. Çanakkale Belediyesi olarak kentimizdeki yoksul aileleri tespit edebiliriz. Bu taşın altına elimizi koyalım. Kentimizdeki öğrencilere en azından 1 öğün yemek verelim" ifadelerine yer verirken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan "Çanakkale Belediyesi eğitime destek olacak diye ödleri patlıyor. Halkın temsilcisiyim. Çocukların da temsilcisiyim. Yerel yönetimin görevidir. Dar gelirli öğrencilere, bir beslenme çantası hazırlayalım dedim. Bu bir sosyal dayanışma meselesidir. Bunun partisi olmaz" sözlerine yer verdi.
 
Gezen, "Sınıflarda aç olan öğrencileri var"
CHP Grup Başkanvekili Gezen, Türkiye`de yoksul ailelerin sayısının her geçen gün artığını dile getirerek, "Öğretmenleri de öğrencileri de aileleri de öğrencileri de çok etkiliyor. Öğretmenlerin 2 Kasım`da iş bıraktıklarında bu konudaki sıkıntılarını da dile getirdiler. Sınıflarda aç olan öğrencileri var. Yeterince beslenemeyen, beslenememeye bağlı, gelişemeyen iyi düşünemeyen çocukların olduğunu söylediler. Sadece Çanakkale`de değil. Bu bütün ülkenin sorunu" dedi.
 
"Okullarda ücretsiz 1 öğün yemek önergesi Cumhur İttifakı`nın oylarıyla reddedildi"
Gezen sözlerine şu şekilde devam etti, "CHP olarak TBMM`ne bir araştırma önergesi ve yasa teklifi verdik. Yoksul ailelerin çocuklarına, sosyal devlet ilkeleri gereğince, ilk ve orta ve üniversitedeki öğrenicilere devlet bir öğün ücretsiz yemek versin. Bu önerge Cumhur İttifakı`nın oylarıyla reddedildi. Yatağa aç giren ve yataktan aç kalkan çocuklar var. Sosyal medyada onlarca paylaşım var. Çanakkale Belediyesi olarak kentimizdeki yoksul aileleri tespit edebiliriz. Bu taşın altına elimizi koyalım. Kentimizdeki öğrencilere en azından 1 öğün yemek verelim" diye belirtti.
 
Gökhan, "Çocukların da temsilcisiyim"
Başkan Gökhan ise geçtiğimiz yıllarda yoksul öğrencilere destek olabilmek adına girişimlerin olduğunu belirterek, "Çanakkale Belediyesi eğitime destek olacak diye ödleri patlıyor. Okul ziyaretlerim vardı. Yıllarca yaptım. Bunu kestiler. Çanakkale Belediye başkanıyım. Halkın temsilcisiyim. Çocukların da temsilcisiyim. Yerel yönetimin görevidir. Dar gelirli öğrencilere, bir beslenme çantası hazırlayalım dedim. Bu bir sosyal dayanışma meselesidir. Bunun partisi olmaz. Ben yapmadığım zaman, "Çanakkale Belediyesi" yapmıyor. Diğer partiler prim mi yapıyor? Böyle prim yok. Maalesef o çocuklar mahrum kalıyor" sözlerine yer verdi. 
 
Ergun, "502 öğrencimiz belediye yemekhanesinden yemek yiyor"
Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Canan Ergun ise yoksul öğrencilere yönelik belediyenin çalışmalarına dair bilgi vererek, "Her eğitim öğretim yılının başında ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşabilmek için Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yazı yazıyoruz. Endüstri Meslek Lisesi`nde çok fazla öğrencimiz de vardı. Milli Eğitim Müdürlüğü`ne görüştüğümüzde okullara yazı yazdıklarını söylediler. Müdürler yazı yazmıyor. Bizde 15 özel eğitim sınıfına ve Çıraklık Eğitim Merkezi`yle tekrar görüştük. 502 öğrencimiz bizden yemek yiyorlar" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş