havadurum

Getir, 500 Milyon Dolar Yatırım Alarak Değerini 2.5 Milyar Dolara Çıkardı!

Getir, yeni bir yatırım turunda 500 milyon dolarlık devasa bir yatırım aldı! Peki Getir’in değeri ne kadar oldu? Getir’in kuruluşu, hedefleri ve aldığı yatırımları öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin!

1152

Getir, son yıllarda Türkiye’de ve dünyada hızlı bir büyüme gösteren bir online alışveriş platformudur. Getir, dakikalar içinde sipariş verilen ürünleri kapıya teslim ederek müşterilerine zaman kazandırır. Peki Getir, nasıl bu kadar başarılı oldu? Getir, son olarak hangi yatırımcılardan ne kadar yatırım aldı? Getir’in değeri ne kadar oldu? İşte Getir hakkında merak edilenler!

Getir’in Kuruluşu ve Hedefleri

Getir, 2015 yılında Türkiye’de kuruldu. Kurucuları arasında Nazım Salur, Serkan Borançılı, Tuncay Tütek ve Tolga Özden gibi girişimcilik deneyimi olan isimler vardı. Getir’in amacı, insanların ihtiyaç duyduğu ürünleri en hızlı ve en kolay şekilde ulaştırmaktı. Getir, bu amacını gerçekleştirmek için kendi depolarını, dağıtım ağını ve mobil uygulamasını oluşturdu. Getir, ilk olarak İstanbul’da faaliyete başladı ve kısa sürede Türkiye’nin birçok şehrine yayıldı.

Getir, Türkiye’de başarılı bir şekilde büyüdükten sonra küresel pazarlara açılmaya karar verdi. 2021 yılında İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda ve ABD gibi ülkelerde faaliyete geçti. Getir’in hedefi, dünyanın en büyük online alışveriş platformu olmaktı.

Getir’in Aldığı Yatırımlar ve Değeri

Getir, kurulduğu günden bu yana pek çok yatırımcının ilgisini çekti. Getir, bugüne kadar toplamda 1.4 milyar dolarlık yatırım aldı. Bu yatırımların sonuncusu ise 8 Eylül 2023 tarihinde duyuruldu. Getir, yeni bir yatırım turunda 500 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Bu yatırımın Abu Dabi servet fonu Mubadala Investment Company, risk sermayesi grubu G Squared ve Michael Moritz gibi mevcut hissedarlar tarafından yapıldığı belirtildi.

Getir’in aldığı bu son yatırım ile birlikte şirketin değeri de arttı. Getir’in değeri 2.5 milyar dolar olarak belirlendi. Bu değerleme, Getir’in daha önceki değerlemesinin dörtte birinden daha düşük bir seviyeye işaret etse de, şirketin küresel piyasalardaki belirsizliklere rağmen büyümeye devam ettiğini gösteriyor.

Getir, 500 milyon dolar yatırım alarak değerini 2.5 milyar dolara çıkardığını duyurdu. Getir, bu yatırım ile birlikte operasyonlarını sürdürmeyi ve genişletmeyi planlıyor. Getir’in Türkiye’de ve dünyada nasıl daha fazla başarı elde edeceğini merakla bekliyoruz.

Paylaş