GESTAŞ Kilitbahir’den memnun

Çanakkale’de deniz ulaşımını sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., devraldığı Kilitbahir seferlerinden olumlu sonuç aldı.

813
Kentteki hizmat odaklı anlayışla göz dolduran GESTAŞ, geçtiğimiz Mart ayında başlayan Çanakkale-Kilitbahir hattında beklediği rakamlara ulaştı. 1 Mart 2012 tarihi itibariyle günübirlik boğaz geçişlerine yüzde 50 indirim yaparak 20 TL’ye düşüren GESTAŞ, kiraladığı feribotlar ile düzenlediği seferlerdeki doluluk oranı nedeniyle memnun kaldı. Mart ayında 27 bin 880 aracın taşındığı Kilitbahir hattında 90 bin 926 yolcu sayısına ulaşıldı. Tam yolcu bileti 1 lira 25 kuruş, öğrenci bileti ise 75 kuruş olan Çanakkale-Kilitbahir hattında araç ile boğazda gidiş dönüş geçiş ücreti 20 lira olan uygulama da vatandaşların büyük beğenisi kazanmaya devam ediyor.
 
“Beklediğimiz rakamlara ulaştık”
GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, Çanakkale-Kilitbahir hattındaki seferlerde bekledikleri rakamlara ulaştıklarını belirterek; “GESTAŞ olarak, Kilitbahir hattındaki beklediğimiz verimi Mart ayında aldık. Her geçen gün talep daha da artıyor. Günübirlik boğaz geçişlerine yapılan yüzde 50 indirim uygulaması çok faydalı oldu. İnanılmaz bir ilgi gördü. Bu uygulama ile birlikte Çanakkaleliler, Gelibolu Yarımadası’na seyahat etmeye başladılar. Havaların ısınmasıyla birlikte bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum ve bu sayı giderek artacaktır. Yani Kilitbahir hattından beklediğimiz sayılara ulaştık. Bu konuda desteklerini esirgemeyen sayın Valimiz Güngör Azim Tuna’ya teşekkür ediyorum” dedi. Mart ayında Kilitbahir seferlerinde 27 bin 880 aracın taşındığını ifade eden Yürükçü, bir ay içerisinde 90 bin 926 yolcu sayısına ulaştıklarını sözlerine ekledi.
 
“Kilitbahir iskelesini rehabilite edeceğiz”
Kilitbahir iskelesinde bazı çalışmalar yaparak bu alanı rehabilite edeceklerini de ifade eden Yürükçü; “Kilitbahir’deki mevcut iskelelerin bulunduğu yerleri de kiralamaya çalışıyoruz. Buraları kiraladıktan sonra hazırlattığımız proje ile birlikte rehabilite edeceğiz. Yani yolcu salonları, asfalt ve döner kavşağı gibi bir takım yeni girişimlerde bulunarak tertip düzen altına alacağız” diye konuştu.
Paylaş