havadurum

GESTAŞ hazırlık mı yapıyor?

1441
1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi`nin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın katılımı ile açıldı. Köprünün açılması ile birlikte GESTAŞ sefer saatlerini neredeyse durdurma noktasına getirdi. GESTAŞ, köprünün bir hafta ücretsiz olması sebebi seferleri azalttığı duyurusunda bulunarak resmi sitesinden; "1915 Çanakkale Köprüsü geçişlerinin 1 hafta ücretsiz olması sebebiyle, 19.03.2022 Cumartesi günü itibariyle 26.03.2022 tarihine kadar Çanakkale-Kilitbahir, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hatlarında sefer tarifesinde değişiklik söz konusudur. Belirtilen hatlarda, yoğunluk durumunda tarifeye ek olarak seferler gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgiye https://www.gdu.com.tr/sefer-tarifeleri kısmından veya mobil uygulamamızın ``sefer saatleri`` bölümünden ulaşabilirsiniz" açıklaması yaptı. 
Sabaha kadar sefer yok
GESTAŞ tarafından haftalık olduğu belirtilen sefer tarifesi ile saat başı olan Eceabat seferleri 2 saate, 45 dakikada bir olan Kilitbahir Seferleri ise yine 2 saate kadar çıkartıldığı görüldü. Çanakkale-Eceabat seferleri gece saat 23:00`da son bulurken, Eceabat-Çanakkale seferi ise 00:00`da son buluyor. Yine Kilitbahir yönünden kalkan son sefer 20:00 olarak belirtilirken, Çanakkale yönünden Kilitbahir`e giden son sefer ise 18:30 olarak açıklandı. Aynı durum Gelibolu-Lapseki seferleri içinde geçerli. 
"Amaç, köprü geçişini arttırmak mı?"
Seferlerin neredeyse durma noktasına gelmesine vatandaşlar isyan etti. Özellikle Eceabat`ta yaşayıp Çanakkale`de çalışmak zorunda olan vatandaşlar, `köprü her ne kadar olursa olsun, sefer saatlerinin azaltılmasına anlam veremediklerini` belirttiler. Vatandaşlar, `GESTAŞ`ın bu uygulamayı haftalık olarak açıklasa da önümüzdeki günlerde seferleri yine bu şekilde süresiz olarak düzenleyebileceği` yorumlarında bulundular. `200 TL geçiş ücreti olan köprünün günlük geçiş taahhüttü dolayısı ile seferlerin azaltılarak, geçişlerin köprü üzerinden sağlanması yönünde yapılan bir çalışma` olabileceği ise en çok yapılan yorumlar arasında.
(Eren Aşnaz)
Paylaş